Ismaïla N’Diaye (Cercle Brugge) mist duel tegen Lierse

© BELGA
Redactie KW

Kersvers hoofdcoach van Cercle Brugge Arnar Vidarsson zal op 18 oktober voor zijn debuutmatch in eerste klasse, een partij tegen SK Lierse, geen beroep kunnen doen op zijn middenvelder Ismaïla N’Diaye.


© BELGA

De Senegalees kreeg zaterdag in minuut 59 van de met 1-0 verloren wedstrijd tegen Waasland-Beveren – de laatste partij van Lorenzo Staelens als Cercle-coach – een rode kaart van scheidsrechter Thierry Derycke, en mocht dus gaan douchen. Het hielp Cercle allesbehalve vooruit, en nu krijgt de zaak ook nog via de voetbalbond een staartje. Volgens het Bondsparket, dat maandagochtend een voorstel tot minnelijke schikking naar Cercle stuurde, was de overtreding van de Senegalees ‘een brutale overtreding die de fysieke integriteit van de tegenstander in gevaar kon brengen’.

Cercle ging niet akkoord met de schikking tot schorsing van één speeldag, en besloot zich dinsdagmiddag voor de Geschillencommissie te verdedigen, maar zonder succes. “De speler erkende ter zitting zelf dat zijn tackle gevaarlijk was, ook al kan hij gevolgd worden in zijn argumentatie dat hij niet de intentie had om de speler te raken”, staat te lezen in het besluit van de commissie. “Uit de beelden blijkt nogmaals dat het om een gevaarlijke actie ging, en dus wordt speler N’Diaye voor één speeldag geschorst, in combinatie met een geldboete van 400 euro.”

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.