Invallers van Club Brugge zetten scheve situatie recht in Lokeren

Club Brugge behaalde zaterdag zijn eerste overwinning op verplaatsing in deze play-offs. Op bezoek bij Lokeren werd het 1-3.

Club Brugge hield goede herinneringen over aan de wedstrijden tegen Sporting Lokeren. In de reguliere competitie behaalde blauw-zwart twee keer een overwinning en op de eerste speeldag van de play-offs werd het zelfs 5-1 in het Jan Breydelstadion. Michel Preud’homme had twee grote verrassingen in petto bij Club Brugge. Tom De Sutter en Lior Refaelov begonnen op de bank en hun plaats werd ingenomen door Nicolas Castillo en Waldemar Sobota. “Vermoeidheid”, gaf de Brugse coach vooraf aan als grootste reden voor die wissels.

Gecontesteerd doelpunt

In een gesloten eerste half uur had Club licht overwicht. Onder andere Maxime Lestienne kreeg twee kansjes, maar Copa echt verontrusten lukte zelden. Bij de thuisploeg was Hamdi Harbaoui de gevaarlijkste man en vijf minuten voor de rust bracht hij de thuisploeg ook op voorsprong. Na een vrije trap van Hans Vanaken kopte Timmy Simons de bal ongelukkig door naar Harbaoui, die aan de tweede paal kon scoren. De lijnrechter vlagde eerst voor buitenspel, maar na kort overleg met scheidrechter Sebastien Delferière werd het doelpunt toch goedgekeurd. Een terechte beslissing.

Invallers scoren

Na de pauze duwde Club Brugge de thuisploeg achteruit, maar veel kansen leverde dat aanvankelijk niet op. Na een tiental minuten werd de licht geblesseerde Vadis Odjidja vervangen door Eidur Gudjohnsen en zes minuten later scoorde de IJslander al de gelijkmaker. Op de counter ging Lestienne diep en die bediende Gudjohnsen, die de bal ijskoud voorbij Copa jaagde. Meteen na die goal werd Castillo vervangen door De Sutter en ook die invaller scoorde vrijwel meteen. Sobota legde de bal centraal, waar Lestienne slim over de bal liep en De Sutter trapte van buiten het strafschopgebied knap in de hoek van het Lokerense doel. Tussendoor moest Mathew Ryan wel nog redding brengen op een knappe volley van Harbaoui.

Naar de eerste plaats

Club wou nadien de wedstrijd helemaal in een definitieve plooi leggen, maar de kansen werden aanvankelijk gemist. Eerst werd een trap van Thomas Meunier door Copa tegen de paal geduwd en zeven minuten later kon ook Lestienne oog in oog met de doelman niet afwerken. Club liet zich echter niet meer verrassen en diep in blessuretijd maakte Sobota het helemaal af. Blauw-zwart pakte zo voor het eerst in deze play-offs de drie punten op verplaatsing. Dankzij deze overwinning wipt Club over Standard, dat zondag nog op bezoek gaat bij Anderlecht, naar de eerste plaats in het klassement.

(KPL)

Doelpunten: 40′ Harbaoui (1-0), 63′ Gudjohnsen (1-1), 68′ De Sutter (1-2), 95′ Sobota (1-3).

Sporting Lokeren: Copa, Odoi, Scholz, Maric, Mertens, Overmeire, Persoons (87′ Remacle), Vanaken, Dutra (87′ Patosi), Harbaoui, De Pauw (66′ Kaya).

Club Brugge: Ryan, Meunier, Engels (84′ Mechele), Duarte, De Bock, Simons, Jørgensen, Odjidja (57′ Gudjohnsen), Lestienne, Castillo (65′ De Sutter), Sobota.

Gele kaarten: De Bock, Mertens, Persoons.

Scheidsrechter: Sebastien Delferière.