Invallers trekken Roeselare over de streep tegen Cercle

© BELGA
Redactie KW

KSV Roeselare heeft op de valreep de drie punten thuis gehouden tegen Cercle Brugge: het werd 2-1.

KSVR bracht een sterk gewijzigde formatie tussen de lijnen, interim trainer Colpaert koos met Damman (terug na ziekte), Schmisser (terug na kwetsuur), Pieterjan Monteyne (voor het eerst aan de aftrap van een competitiewedstrijd) en de nieuwelingen Wieser en Cerigioni liefst voor vijf nieuwe namen.

Invallers trekken Roeselare over de streep tegen Cercle
© BELGA

De thuisploeg begon het best aan de wedstrijd. KSVR scoorde heel snel via Schmisser op een hoekschop maar ref Alen keurde het doelpunt af wegens voorafgaande duwfout. Het spel werd voortdurend onderbroken door vele kleine fouten, waardoor er nauwelijks tempo in de wedstrijd zat. Nardi keerde knap een schot van Cerigioni.

Invallers trekken Roeselare over de streep tegen Cercle
© BELGA

Na een klein halfuur verloor de thuisploeg de greep op de wedstrijd. Cercle nam meer en meer het commando over, maar toonde zich te weinig gevaarlijk in de zestien. Bij de eerste echte kans in minuut 35 kenden de groenzwarten succes, toen Tormin via het been van Borry een bal in de vlucht trapte en Biebauw zich wat verkeek op de bal die vol effect zat. Het spelpeil zakte naar een dieptepunt en Cercle trok de kleedkamer in met een 0-1 voorsprong.

Armtierige tweede helft

Nauwelijks beter voetbal bij de start van de tweede helft. Cercle bracht het betere spel, maar was opnieuw helemaal niet effectief in de zestien. Cercle had al te veel tussenstations nodig om echt gevaar te creëren en de thuisploeg kreeg maar geen vaart in het spel.

Invallers trekken Roeselare over de streep tegen Cercle
© BELGA

Tot trainer Colpaert met twee wissels, Cornet en Grisez voor de moegestreden Maletic en Dufoor, plots wat meer vaart in het spel van KSVR kreeg op de wedstrijd. Cercle leek met de 0-1 overwinning weg te lopen, tot een aanval van op links bij Damman kwam, die eerst struikelde over de bal, maar toch de bal bij Cerigioni kreeg die mooi de 1-1 binnentrapte.

Invallers trekken Roeselare over de streep tegen Cercle
© BELGA

Brouwers werd nog ingebracht in het slot en glipte na een magistrale voorzet van de scherp ingevallen Cornet door de buitenspelval. Nardi greep Brouwers bij de benen en ref Alen wees onverbiddelijk naar de stip. Kapitein Leconte zette de penalty knap om. Toch nog een thuiszege na een onwaarschijnlijk slot.

(FB – foto’s Belga)

KSV Roeselare – Cercle Brugge: 2-1

KSV Roeselare : Biebauw, Damman,Schmisser, Borry, PJ. Monteyne, Wieser, Van Acker, Lecomte, Dufoor (67′ Grisez), Cerigioni (88′ Brouwers) en Maletic (74′ Cornet)

Cercle Brugge : Nardi, Palijn, Taravel, Koné,Lambot, Omolo, Imouru, Bruno, Buyl, Tormin, De Belder (75′ Da Cruz)

Doelpunten : 34′ Tormin 0-1, 87′ Cerigioni 1-1, 91′ Lecomte 2-1 (pen)