Invaller Robbie D’Haese knikt gelijkmaker voor KV Oostende binnen

© belga

Na een heel slappe eerste helft was de tweede helft tussen KV Oostende en Sporting Charleroi van betere makelij. Vier doelpunten, verdeeld over beide teams, boeiden de supporters.

Op de zesde speeldag van Play-Off 2 was KV Oostende zaterdagavond gastheer voor Sporting Charleroi. De nummer drie ontving de vice-leider. Dat kon een mooie match worden. Bij de 3952 toeschouwers was ook Luc Devroe, ex-manager van onder meer Club Brugge, KV Oostende en Anderlecht.

Bij de geblesseerden Tomasevic, Nkaka, Jonckheere, Vanlerberghe en Canesin voegde zich op de wedstrijddag ook Coopman (rug). In de achttienkoppoge matchselectie nam Ndenbe zijn plaats in.

Lombaerts en Marinos hadden het eerste pittige duel in de zestien. Marinos viel kermend neer maar na consultatie van de VAR besliste ref Dierick geen strafschop toe te kennen. Het duurde twintig minuten voor KVO in de buurt van doelman Riou kwam. Sakala liet zich echter nogal lullig het leder afsnoepen door Marinos. Iets later rushte Capon vanop eigen helft met de bal richting vijandig doel. Willems testte de kwaliteit van zijn short en kreeg geel voor dit professioneel stoppen.

Iets voor het halfuur mocht Dutoit zijn kunde tonen. Hij sloeg een schot van Bruno weg, weliswaar in de voeten van de gevolgde Niane die de mooie rebound niet kon verzilveren. Daarna kabbelde de match tot de rust betekenisloos verder.

Invaller Robbie D'Haese knikt gelijkmaker voor KV Oostende binnen
© BELGA

Iets voor het uur viel Boonen wanneer hij de grote rechthoek binnendribbelde. Ref Dierick beoordeelde het aanvankelijk als een schwalbe voor de Oostendenaar en toont hem geel. Nadat Dierick de beelden bekeek, trok hij de sanctie in en kende hij KVO een strafschop toe. Sakala vlamde de bal hoog in het midden van het doel. Doelman Riou verbrandde zijn vingertoppen.

De Oostendse vreugde duurde geen tien volle minuten. Na hoekschop belandde de bal via een Karolingisch tussenstation bij Osimhen die het ronde ding netjes over de doellijn prikte. Snel wou hij de bal ook terugbrengen naar de middenlijn. Dutoit moeide zich ermee en het kostte keeper en doelschutter een geel karton.

Het Oostendse leed nam nog toe wanneer een voorzet van de Karolingers in de zestien bleef hangen. Angella zette lekker zijn voet tegen het leder: 1-2. In de eerste van vijf minuten toegevoegde tijd bracht KV Oostende de score toch in evenwicht. Een vrije trap vanaf de eigen helft belandde via een tussenstation op het hoofd van invaller D’Haese, die de bal in de verste benedenhoek knikte.

Bij de volgende actie van Charleroi kwam Osimhen een voettip tekort om de score weer te wijzigen. KVO eindigde het duel met tien man wegens twee gele kaarten voor kapitein Vandendriessche.