Interessante oefenmatch: SK Eernegem- SK Snaaskerke 2-3

Thuisploeg SK Eernegem startte met Brecht Vergracht, Cedric Blontrock, Gaetan Desimpel, Robin Dereere, Mathias Wallaert, Kevin Degrande, Iwein Catteeuw, Karim Stockx, Landry Kikoto, Milan Denolf en Cedric Strobbe. © FRO

In de interessante oefenpartij tussen SK Eernegem (3B) en SK Snaaskerke (2A) toonde de thuisploeg zich in de eerste helft scherper en gretiger.

Na zeven minuten ging de verdediging van de bezoekers in de fout. Kikoto kon gemakkelijk de score openen, 1-0. Een open kans voor Mathias Wullaert (E) werd niet benut. Na een deftige woordenwisseling tijdens de rust kwamen de bezoekers scherper uit de kleedkamers. Toch was het Eernegem die een tweede keer scoorde via een kopbaldoelpunt van Milan Denolf, 2-0 na 51′.

SK Snaaskerke met Jochen Hollebeke, Lander Van Bever, Jasper Pierloot, Dylan Bellaert, Jari Durand, Xander Persoone, Bryan Cordier, Joren Durand, Jasper David, Lissay Verbeke, Adriaan Vanslambrouck, Noa Vanpraet, Dane Pauwaert, trainer Wim Crabeels, afgevaardigde Peter Lileire.© FRO

De bezoekers staken een tandje bij en verdediger Cools kopte raak na hoekschop, 2-1 na 54′. De betere kansen waren nu voor Snaaskerke, die fysisch sterker was. Lissay Verbeke mikte naast, maar Dane Pauwaert krulde het leer mooi buiten bereik van doelman Vergracht, in de verste winkelhaak, 2-2 na 73′. Tien minuten voor tijd was er verwarring in de lokale verdediging. Ref Vandemaele liet verder spelen en Vanslambrouck kon raak treffen, 2-3 na 78′.

Trainer Constant (E) was tevreden over het eerste uur van zijn ploeg en gelooft erin dat zijn spelersgroep zijn mannetje zal staan in spannende competitie van 3B, met concurrentie van KWS Oudenburg, E. De Haan, VV Koekelare, Jong Male en Ruddervoorde. Trainer Wim Crabeels (S) beseft dat er tactisch nog veel werk aan de winkel is. Er zitten een aantal onbekende nieuwkomers in tweede provinciale A en dat vast wordt geen makkelijke reeks. (FRO)