Inspiratieloos Mandel United gaat in slotminuut ten onder

© foto CLY

Fusieclub Mandel United verloor zaterdagavond verrassend met 0-1 tegen rode lantaarn Londerzeel.

Wie gedacht had dat Mandel United in eigen huis zomaar over de laatste in de stand Londerzeel heen zou walsen, had het bij het verkeerde eind.

De thuisploeg was op geen enkel moment gevaarlijk en schiep nagenoeg ook geen kansen niettegenstaande het haast een complete tweede helft met een man meer op het veld stond. Het was al bij al een saaie match zonder uitgesproken kansen met op de koop toe een verrassende winnaar die het helemaal niet verdiende met de volle buit huiswaarts te keren. Een puntendeling zou een veel betere weergave van de wedstrijd zijn geweest.

Al bij al geen grootse partij en een zeer, zeer matig Mandel United dat voor de volgende matchen zeker uit een ander vaatje moet tappen wil het wat punten sprokkelen. Wat het wedstrijdrelaas betreft kunnen we kort zijn. In de eerste helft heel weinig kansen met misschien een licht veldoverwicht voor de thuisploeg met vooral veel middenveldspel. De tweede helft werd aangevat met enkele wissels bij Mandel United. Araujo Julien en Kwateng Charles mochten opdraven voor Mehdi en Musala, maar dat bracht niet veel zoden aan de dijk. In minuut 68 kreeg bij de bezoekers Dellevoet zijn tweede geel en mocht gaan douchen. De numerieke meerderheid voor de thuisploeg bracht weinig verandering in het spelbeeld. Trainer Lieven Gevaert wisselde nog Omari voor Delercq maar ook dat leverde geen overwicht op. In de laatste minuut viel de ontknoping. Een uittrap van de thuisdoelman werd opgevangen door spits De Boeck die op de thuisdoelman kon afgaan en binnenknalde.

Een verrassende ontknoping maar een zeer koude douche voor de thuisploeg die wellicht een punt had verdiend.