Inhuldiging kunstgrasveld Rodenbachstadion in Roeselare

© JB
Redactie KW

De voorbije jaren kende de werking van voetbalclub Club Roeselare een serieuze boost. Dit zorgde ervoor dat zowel het hoofdterrein van het Rodenbachstadion, als het tweede veld ‘De Zoete Pinte’ het zwaar te verduren kregen bij hevige regenval.

Begin dit jaar moesten dan ook op regelmatige tijdstippen trainingen afgelast worden, tot ongenoegen natuurlijk van de (jeugd)spelers. Gelukkig kwam het stadsbestuur van Roeselare met een definitieve oplossing. In het meerjarenplan 2020-2025 werd een kunstgrasveld voorzien voor het Rodenbachstadion.

Vrijdagavond werd dit met de nodige ‘social distancing’ ingehuldigd. In de coronaperiode werd ook de omgeving onder handen genomen. De zittribune, die dateert van halfweg vorige eeuw, kreeg een opfrisbeurt na het vaststellen van betonrot en ook werd er verharding voorzien rond het terrein. Dit was nodig want in augustus start de G-werking op bij Club Roeselare.

De voetbalclub bestaat trouwens twintig jaar en viert dit met enkele activiteiten. Eén ervan is de galawedstrijd op 7 augustus tussen spelers van voor en na de fusie. Dit start vanaf 19 uur en daarbij zijn alle Clubsupporters uitgenodigd.

(SBR/JB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier