Ingelmunster speelt gelijk op RFC Wetteren en gaat als leider de winterstop in

Jasper Beyens zorgde voor de erg snelle gelijkmaker op Wetteren. © a-VDB

Wetteren dacht met een voorsprong de rust in te gaan, maar daar stak Beyens al snel een stokje voor.

Een kleine 300 Ingelmunsterse supporters trotseerden de koude om hun ploeg aan te moedigen in Wetteren. In een gesloten wedstrijdbegin zochten beide ploegen om goede combinaties op de mat te leggen. Het was vooral Wetteren dat het meeste balbezit ontwikkelde en probeerde een aanval in elkaar te boksen. Met een lange bal van Declercq tot bij Clyncke die op de keeper besloot, kon Ingelmunster tegenstoten. De eerste dreiging kwam van Dönmez op de linkerflank, die de bal bij Baert kon terug leggen, met een schot naast doel.

Op het kwartier moest Verhulst zich reppen voor een hard schot van opnieuw Baert. Op het half uur, bij een hoekschop, kon Vyncke een afstandsschot afleveren op de vuisten van Verhulst. Ingelmunster antwoordde op rechts met een snelle actie van Clyncke. Die kon terugleggen op de inlopende Vandemarliere, die de bal niet goed kon aannemen: weg open kans. Opnieuw Wetteren met Van De Sompel die vanuit hoekschop kon koppen, waarbij Verhulst de bal niet goed kon ontzetten. Geryl redde op de lijn.

Op slag van rust, in de 44ste minuut, een snelle tegenactie van Wetteren, met een mooie assist van Baert op Balay die met een kopstoot Verhulst kon verslaan. 1-0, meteen ook zijn zeventiende van het seizoen. Wetteren kon niet lang genieten van de voorsprong : na praktisch 30 seconden kon Ingelmunster via Jasper Beyens gelijk stellen.

Wetteren maakt het spel

In de tweede helft was het opnieuw Wetteren dat het voortouw nam met enkele aanvalspogingen. Enkel met een vrije trap van Declercq, kon Ingelmunster eens dreigen. Een verdwaalde voorzet van Copers bracht Verhulst in de problemen, die moest overtikken in hoekschop. Het was vooral Wetteren dat de wet dicteerde en mooi aanvallend voetbal bracht. Op het half uur een snelle omschakeling van Ingelmunster op Clyncke die twee verdedigers uitkapte en zwak op keeper Verhoeven besloot. Ingelmunster probeerde nog wel, maar verder dan een zwakke kopbal van Geryl kwamen de Brigands niet meer.

Beide ploegen mogen zich tevreden stellen met de gedeelde punten.

OMS Ingelmunster : Verhulst, Mulliez, Derieuw (75′ Omari), Declercq, Lecaillier, Geryl, Beyens, Vandermarliere ( 78′ De Schryver), Clyncke, Buyse (46′ Delannoy), Verzele

RFC Wetteren : Verhoeven, Van De Sompel, Schouppe, Dönmez ( 80′ Djedovic), De Pever (87′ De Pever), Balaj, Copers, De Guchteneire, Baert, Deham, Vynck

Doelpunten : 44′ Balaj 1-0, 45′ Beyens

Gele kaarten : 63′ Lecaillier, 83′ De Pever, 85′ Verzele, 90′ De Guchteneire