Ingelmunster heeft een rijke, maar bewogen voetbalgeschiedenis. In 2001 fuseerde het toenmalige KSV Ingelmunster met KRC Harelbeke tot Sporting West en liet zo een gapend gat achter binnen het sportieve aanbod van de gemeente.

Twee jaar later ging opvolger OMS Ingelmunster van start. Dat klom uiteindelijk op tot de derde amateurklasse, waar het ook kampioen speelde, maar in februari 2017 volgde de fusie met KFC Izegem. Het nieuwbakken KFC Mandel United, dat momenteel aan de leiding staat in de tweede amateurklasse, werkt nu nog de thuiswedstrijden af in het gemeentelijk sportstadion van Ingelmunster, maar verhuist volgend seizoen naar de gloednieuwe Skyline Arena van Izegem.

Het logo van het 'herboren' SV Ingelmunster.

Zo zou Ingelmunster opnieuw zonder eigen voetbalclub achterblijven, maar een team gedreven mensen met een kloppend voetbalhart willen het zo ver niet laten komen.

De nieuwe club zal SV Ingelmunster heten en knoopt zo aan met het mooie voetbalverleden van de gemeente. Het eerste elftal zal in vierde provinciale aantreden en op donderdagavond 20 december wordt tijdens een uitgebreide persmeeting meer informatie gegeven.

Ingelmunster heeft een rijke, maar bewogen voetbalgeschiedenis. In 2001 fuseerde het toenmalige KSV Ingelmunster met KRC Harelbeke tot Sporting West en liet zo een gapend gat achter binnen het sportieve aanbod van de gemeente. Twee jaar later ging opvolger OMS Ingelmunster van start. Dat klom uiteindelijk op tot de derde amateurklasse, waar het ook kampioen speelde, maar in februari 2017 volgde de fusie met KFC Izegem. Het nieuwbakken KFC Mandel United, dat momenteel aan de leiding staat in de tweede amateurklasse, werkt nu nog de thuiswedstrijden af in het gemeentelijk sportstadion van Ingelmunster, maar verhuist volgend seizoen naar de gloednieuwe Skyline Arena van Izegem. Zo zou Ingelmunster opnieuw zonder eigen voetbalclub achterblijven, maar een team gedreven mensen met een kloppend voetbalhart willen het zo ver niet laten komen.De nieuwe club zal SV Ingelmunster heten en knoopt zo aan met het mooie voetbalverleden van de gemeente. Het eerste elftal zal in vierde provinciale aantreden en op donderdagavond 20 december wordt tijdens een uitgebreide persmeeting meer informatie gegeven.