Ingelmunster kan niets rapen op veld van Berlare

Victor Christiaens zorgde voor de eerredder op het veld van Berlare.

OMS Ingelmunster was niet opgewassen tegen een sterker SK Berlare. Het verloor er woensdagavond met 4-1.

Zo’n 300 supporters zagen hoe Berlare aanvallend al meteen sterk uit de startblokken schoot. Er werd gevochten om iedere bal. In de zesde minuut werd na een voorzet van Berlare, een schot op schitterende wijze uit het doel gehaald door keeper Arnold Vandenborre. In de volgende 20 minuten was het vooral Berlare dat het meeste balbezit kon afdwingen en enkele mooie kansen versierde, maar een sterke Vandenborre kon erger voorkomen.

Een hoekschop voor Berlare werd in de 31ste minuut nipt over doel gekopt door Jens Van den Hende. Kort erna opnieuw een aanval van Berlare op rechts met een kopbal, nipt naast. In de 33ste minuut een aanval op links van OMSI met een voorzet van Jari Bourgois en een te zwakke kopbal van Christiaens voorlangs. Snelle balwissels aan beide kanten, maar toch met groot overwicht van Berlare.

Als bij wonder ‘maar’ 1-0 aan de rust

Na een hoekschop voor Ingelmunster zette Berlare een snelle tegenaanval op. Ingelmunster kon die enkel foutief afstoppen, maar ook de vijfde doelpoging die daarop volgde, ging over. Een nieuwe counter in de veertigste minuut had meer succes: Henri Munyaneza legde de 1-0 in het mandje. Nog voor de rust werd Jens Vincke bij Ingelmunster werd vervangen door Arne Beeuwsaert, maar OMSI bereikte de koffie bij de krappe 1-0 achterstand en mocht daar heel tevreden mee zijn.

In de tweede helft kwam Ingelmunster agressiever uit de kleedkamer, wat resulteerde in een eerste kans na 3 minuten voor Victor Christiaens. Maar het duurde niet lang toen Berlare aan een hels tempo aanvallend in de tegenactie kwam, met in de 52ste minuut een hoekschop voor Berlare met handspel door Jonas Buyse. De penalty werd feilloos omgezet door Jens Van Den Hende: 2-0. De Brigands moesten ook met tien man verder en het werd al vlug duidelijk dat de uitgestelde wedstrijd geen goede zaak was voor Ingelmunster. Amper was de wedstrijd opnieuw hervat, of het stond al 3-0 via Michael Poppe.

Eerredder van Christiaens

OMS Ingelmunster was van slag en kwam nauwelijks nog in het spel voor. Na 65 minuten opnieuw een snelle omschakeling door Berlare. Na een snelle actie werd het 4-0 met een doelpunt van Lorenzo Heirwegh. In de 89ste minuut kon Christiaens nog een doelpuntje meepikken en werd het nog 4-1. Wat Berlare niet kon afmaken in de eerste helft deden ze met verve in de tweede helft. Hiermee verliest Ingelmunster alweer de laatste kans om een eindrondeticket af te dwingen.

Opstelling

OMSI : Vandenborre, Vanderheeren, Vyncke (43′ Beeuwsaert) Derieuw, Bourgeois, Lecaillier, Christiaens, Vandemaele, Buyse, Verzele (Jordi), Laleman.