Indy Vancraeyveldt (FC Gullegem) is de EOTS-speler van de maand februari

Wouter Vander Stricht

Met een grote voorsprong op Cedric Carron (KSV Oostkamp) werd Indy Vancraeyveldt verkozen tot speler van de maand februari. De middenvelder van FC Gullegem blijft ook volgend seizoen op de Poezelhoek voetballen.

Indy Vancraeyveldt viert in april zijn 23ste verjaardag. De jonge middenvelder werd met een ruime voorsprong tot EOTS-speler van de maand februari verkozen.

Proficiat Indy, veel campagne gevoerd?

“Behoorlijk, mijn ouders, broer, zus,… Ze hebben allemaal via Facebook een oproep gedaan om voor mij te stemmen. Maar er is natuurlijk ook onze Gullegemse materiaalman Bram die altijd voor de nodige ondersteuning zorgt. Dat helpt natuurlijk ook een handje. Het is leuk om te winnen natuurlijk, maar het is vooral al leuk om het EOTS-ploeg van de maand te halen. Dat betekent dat je dat je goed bezig bent.”

Tevreden over je seizoen tot nu toe?

“Ja, zeker en vast. Ik speel nu een rijtje lager, vroeger op de ’10’, nu op de ‘8’. En het voelt daar ook beter aan. Maar ik zou graag wel wat meer scoren. Een seizoen tussen de 8 en 10 goals scoren, dat zou toch moeten lukken. Dit jaar stond ik nog maar één keer aan het kanon, dat is te weinig. Maar voor de rest ben ik tevreden. We spelen een leuk seizoen met Gullegem. Soms met wat wat ups en downs, maar thuis hebben we toch al heel wat prachtige prestaties neergezet. Vorige week speelden we een draak van een eerste helft. Maar we konden in een goede tweede periode een 0-3 achterstand nog ombuigen naar een 4-3 overwinning.”

Indy Vancraeyveldt ontdoet zich hier van Frederik Declercq van Mandel United.
Indy Vancraeyveldt ontdoet zich hier van Frederik Declercq van Mandel United.© VDB

Ken je het EOTS-gebeuren?

“Organisator Greg Mahau is een vriend. Ik was er al bij op de eerste EOTS-party in 2016. Ik zal er straks voor de derde keer bij zijn. Je ziet het ook evolueren, het is telkens een leuk feest met heel wat bekende gezichten. Ik kijk er alvast naar uit.”

Broer Orry Vancraeyveldt ruilt straks SCT Menen voor moederclub WS Lauwe.
Broer Orry Vancraeyveldt ruilt straks SCT Menen voor moederclub WS Lauwe.© VDB

Je hebt ook nog een voetballende broer…

“Ja Orry is twee jaar jonger dan ikzelf. Onze voetballoopbaan verliep lang gelijk. We startten met voetballen bij WS Lauwe en trokken toen samen naar Zwevegem. Van de U17 bij Zwevegem Sport stootte ik via de beloften door naar het eerste elftal. SCT Menen kwam me daar weghalen en nu start in straks aan mijn derde seizoen bij Gullegem. Mijn broer speelde afgelopen seizoen nog bij Menen, maar trekt straks naar WS Lauwe. Hij is een linkerflankspeler, ik kom centraal beter tot mijn recht..”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.