Iljo D’Haese (13): “Voetbal is mijn hobby en grote droom”

Iljo D'Haese. © (foto LOO)
Redactie KW

Iljo D’Haese (13) van de IPU14 van KRC Harelbeke zit bij de 20 spelers van de West-Vlaamse selectieploeg. Het selectieparcours is een initiatief van Voetbal Vlaanderen.

Alle West-Vlaamse interprovinciale spelers onder de 14 jaar worden opgeroepen door Sportfederatie Voetbal Vlaanderen om deel te nemen aan een verplichte detectietraining. Van daaruit worden dan 20 spelers uit de provincie geselecteerd om deel te nemen met die West-Vlaamse eindselectie aan wedstrijden tegen onder andere eliteploegen. Iljo D’Haese, die bij KRC Harelbeke actief is bij de IPU14, is een van de 20 geselecteerden. “Dit is alvast een hele eer en belevenis om voor de West-Vlaamse selectie te mogen uitkomen”, vertelt Iljo (13). Hij volgt het tweede jaar aan de Topsportschool Voetbal Spartac Brugge. Twee jaar geleden was hij ook bij de eindselectie, maar corona gooide roet in het eten. Iljo is heel tevreden met zijn nieuwe eindselectie voor de West-Vlaamse ploeg.

Grote droom

Iljo ademt voetbal. “Het is mijn hobby en grote droom. Ik blijf wel met beide voetjes op de grond en werk keihard om een goed voetballer te worden”, vertelt Iljo, die aanvallend middenvelder is. “Op school heb ik vier keer per week voetbaltraining en dan nog eens een algemene training met bijvoorbeeld volleybal. Drie dagen train ik ’s avonds mee in Harelbeke. Ook de goede jeugdwerking van KRC Harelbeke steunt mij enorm. Ik heb veel geleerd van trainer Frederic Mahieu.”

Ook zijn ouders steunen hem in zijn droom en hobby. Onlangs maakte Iljo een hattrick. Hij houdt van lopen en voetbal, vooral van Club Brugge. “Mijn favorieten zijn Van der Brempt en Mbamba, ze zitten ook in mijn school.” Zijn grote droom? “Misschien beroepsvoetballer worden.” (Peter Van Herzeele)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.