“Ik liet me kaal scheren voor een weddenschap”

© EDW
Redactie KW

Koen Vandierendonck zal zondagnamiddag niet ontbreken op de bekermatch van Club Brugge tegen Standard. Hij kreeg in de derde kleuterklas dé Clubmicrobe te pakken.

De rasechte Loppemnaar Koen Vandierendonck (54), echtgenoot van Conny Steenkiste en uitbaatster van de cafetaria van de Strooien Hane, heeft zijn ticket en busreis voor zondag 20 maart al vroeg aangeschaft. “Het is wellicht de achtste keer dat ik een bekerwedstrijd van Club Brugge zal bijwonen”, vertelt Koen. “Ik ben al fan van Club sinds ik vijf of zes jaar was. Het was de tijd dat ik met mijn vader Daniël, de laatste sportschepen van Loppem naar de Klokke trok. Ik moet eerlijk zijn, ik ging toen eigenlijk meer voor de primitieve hotdog- en hamburgerkramen die er stonden.”

Club-Cercle 10-0

Koen is nog in het bezit van toegangskaarten met de bedragen 20 en 30 Belgische franken en de benaming R. F. C. Brugeois. “Toen ik huwde heb ik een doos van ‘ons moe’ gekregen, met allerlei klasfoto’s, nieuwjaarsbrieven, enz. van mijn jeugdjaren in de Loppemse school. Daarin zaten ook de toegangstickets van wedstrijden die ik met mijn vader bijwoonde.” Die prijken nu aan de wand van één van de muren van de cafetaria van de Strooien Hane.

“Mijn vrouw moet niet veel meer vragen de zondagavond als Club verloren heeft”

Koen zat zeven jaar op internaat in het Onze-Lieve-Vrouwecollege in Oostende en de Sportschool in Meulebeke daar zat hij in de klas met Lorenzo Staelens en kwam daarna bij het Belgisch leger terecht. “De échte microbe voor Club Brugge is ontstaan in januari 1990. Ik was toen 28 jaar en er was de wedstrijd Club-Cercle. Club won met 10-0. Het was de tijd van Jan Ceulemans, Dany Verlinden, Frank Farini, Lorenzo Staelens, enz. Tot 1993 was ik actief in Duitsland bij het Belgisch leger. Ik kwam toen om de veertien dagen naar huis om de thuiswedstrijd van Club Brugge te volgen.”

Sfeer op de ‘platse’

“Nu ben ik in het bezit van een abonnement en ben ik twee uur voor de wedstrijd aanwezig om de sfeer op te snuiven op de platse van Sint-Andries. Ik stap ook soms te voet van Loppem naar het stadion. Mijn vrouw moet niet veel meer vragen de zondagavond als Club verloren heeft. Mijn favoriete speler is Ruud Vormer en ik durf beweren dat we zondag met 3-1 de beker naar Brugge meenemen. Ik ga nu mee met de supportersbus van café De Rembrandt in Zedelgem. Ik wil geen bekermatch van Club missen, communies of geen communies! Ik heb ooit in het verleden een weddenschap aangegaan met iemand, met de belofte: als Club toen zou winnen tegen Standard, ik mijn haar zou laten afscheren. Club won toen de wedstrijd en in café De Warande zat daar wel een coiffeuse te wachten zeker ! Ik moest nadien nog naar een communiefeest. Thuis was het mijn beste keer niet…”, besluit Koen Vandierendonck met een knipoog.

(EDW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.