“Ik gun Simon zijn doelpunt als Anzegem de zege pakt”

Redactie KW

Sinds enkele weken staat Francky Cieters, die als speler en trainer zijn sporen verdiende in de nationale reeksen, aan het sportieve roer bij SV Anzegem. Hij speelt zondag met zijn ploeg tegen het Deerlijk van Simon Cieters. Vader tegen zoon dus, een wedstrijd die al vele weken leeft. We blikken met hen vooruit aan de hand van enkele vaststellingen.

De familie Cieters heeft zondag afspraak met de voetbalgeschiedenis, want voor het eerst bekampen vader Francky en zoon Simon Cieters elkaar. “Het wordt inderdaad erg speciaal, die eerste keer tegen mijn pa”, aldus Simon. “Toen Anzegem interesse toonde in mijn vader zat ik al te dromen van een onderlinge confrontatie. Ik was dus helemaal content toen hij er ook effectief tekende. We hebben onmiddellijk de kalender erbij genomen en 12 november met rood omcirkeld. Al van in het begin beloofde ik te scoren tegen Anzegem.”

Vader Francky beaamt: “Dat heeft hij inderdaad gezegd. (lacht) Er zullen zondag in Deerlijk overigens nog andere familieleden aanwezig zijn. Vergeet niet dat mijn vader Frans jarenlang actief was bij Deerlijk en normaliter zullen mijn beide ouders aanwezig zijn. Zelf ga ik ook vaak kijken naar de ploeg waar het voor mij allemaal begon, ik ken er nog steeds enorm veel mensen.”

Het ambitieuze Anzegem heeft zijn start compleet gemist.

Simon: “Ik ging Anzegem eenmaal bekijken en dat was tegen Moen. Het schortte vooral in de zone van de waarheid, er was absoluut geen efficiëntie voorin. Bovendien stond er, vond ik, niet echt een ploeg op het veld. Maar dat gebeurt wel vaker als de resultaten wat minder zijn.”

“Men is in Deerlijk heel consequent bezig, het bewijs dat je met open vizier ver kunt geraken”

Francky: “Het voetbal dat we spelen is eigenlijk niet eens zo slecht. Alleen is dat geen garantie op een overwinning. We hadden vorige zondag tegen Ledegem bijvoorbeeld wellicht wel 70 procent balbezit, maar het is inderdaad zo dat we de kansen niet afwerken. En dat is frustrerend, want zo jagen we nog altijd op die broodnodige zege die ons wat vertrouwen kan geven. Een ploeg als Anzegem hoort absoluut niet thuis in de onderste regionen van tweede provinciale.”

Deerlijk Sport doet het dit seizoen onverwacht goed. Het behaalde afgelopen zondag, ondanks de 2-1-nederlaag op Zwevegem, de eerste periodetitel.

Simon: “Dat is natuurlijk beter dan verwacht, al wisten we toch dat we kwaliteit in de groep hebben lopen. We zijn in Deerlijk al een paar jaar bezig om op termijn iets neer te zetten. Twee seizoenen geleden draaiden we een rustig seizoen, in de vorige campagne kwamen we net iets te kort voor de eindronde en dit keer spelen we die nacompetitie.”

Francky: “Men is in Deerlijk heel consequent bezig. Zonder al te veel grote verwachtingen heeft men iets uit de grond gestampt. Er staat nu een sterk collectief, een geheel dat bovendien ook vrij gemakkelijk scoort. Aan het hoofd van de groep staat een trainer die veeleisend is naar zijn jongens toe.”

Simon: “Piet Verschelde is inderdaad niet snel tevreden. We hebben nu wel de eerste periodetitel gewonnen en zouden dus eigenlijk op onze lauweren kunnen rusten, maar dan ken je Piet nog niet goed. Hij zal geen verslapping toestaan en hij heeft overschot van gelijk. Want in het andere geval zouden we er niet te veel meer van terechtbrengen.”

De transfers lijken bij Deerlijk alleszins geslaagd.

Simon: “Bijna elke getransfereerde speler staat ook in de ploeg. En heel wat nieuwe namen waren tot voor kort volslagen onbekend. Een Olivier De Bosscher of een Blerim Peci bijvoorbeeld, die wekelijks in de basis staat. We kunnen dus echt spreken van een gericht transferbeleid zonder al te veel financiële risico’s.”

“Het is voor iedereen totaal onverwacht dat Anzegem niet van de grond raakt”

Francky: “Deerlijk is het bewijs dat je met open vizier ver kunt geraken. Het transferbeleid is daar ook geslaagd: meer dan drie, vier nieuwe spelers per seizoen halen ze niet. Maar het zijn wel spelers die stuk voor stuk een toegevoegde waarde betekenen.”

Bij Anzegem slaat de motor nog niet aan, ondanks heel wat ronkende namen.

Francky: “Bij Anzegem werden heel wat nieuwe mensen gehaald, maar we zullen nu eerst eens die driepunter moeten pakken die ons wat kan lanceren. Want we zakken steeds verder weg en dat is niet goed voor de zenuwen. Hoe het zo ver is kunnen komen? Ik weet het niet, maar hoop er de komende weken toch iets te kunnen aan verhelpen.”

Simon: “Het is voor iedereen in elk geval totaal onverwacht dat Anzegem niet van de grond raakt. Het is echter niet de bedoeling dat ze die remonte komende zondag inzetten. We willen met Deerlijk de nederlaag van afgelopen weekend rechtzetten. Met de gebroeders Aaron en Lennert Molisse, Siemen Dekiere en ikzelf in de lappenmand dienden er vier basisspelers te worden vervangen en dat leek van het goede te veel.”

Wat is jullie pronostiek voor zondag?

Francky: “Het mag voor mij 1-2 worden voor Anzegem met een goal van Simon voor Deerlijk. Simon zijn beloofde doelpunt, ik de punten. Kijk, Deerlijk mag van mij nog alle wedstrijden winnen, maar zondag tegen ons mag dat niet gebeuren.”

Simon: “Geef mij maar een 3-1-zege voor Deerlijk. Met drie goals van mij? Goh, met eentje ben ik al tevreden. De verliezer mag zich in elk geval aan enkele plaagstoten verwachten.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier