Huwelijk Sammy Bossut uitgesteld door WK Brazilië

Sammy Bossut en Annelore Boutens op de uitreiking van de Gouden Schoen. © KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Sammy Bossut (28) en zijn vriendin Annelore Boutens (26) hadden netjes gewacht tot Marc Wilmots zijn selectie bekend maakte om een datum voor hun wettelijk huwelijk vast te prikken. 14 juni zou het worden, maar de blessure van Proto zorgde ervoor dat de doelman van SV Zulte Waregem alsnog werd opgeroepen. “Met plezier heb ik de zaal en het gemeentehuis afgebeld,” zegt Annelore. “Voor Sammy is dit de kans van zijn leven, dat huwelijk komt er wel een andere keer.”

De spontane Annelore Boutens was ooit Miss West-Vlaanderen en is al sinds zes jaar – toen ze elkaar leerden kennen op Wargem Koerse – de partner van doelman Sammy Bossut. De Oostrozebeekse profvoetballer huist met zijn Waregemse vriendin in een nieuwbouwwoning in Dentergem.

De selectie van Sammy Bossut kwam er na de blessure van Anderlecht-goalie Proto. “Maar Sammy verdient dit,” zegt Annelore Boutens. “Hij keept weer een heel sterk seizoen. Hij voelt zich wat klein tussen al die vedetten, maar volgens mij heeft hij daar zeker zijn plaats.”

De annulering van haar reis naar Kreta houdt ze nog even in overweging. “Ik heb een jaar lang hard gewerkt, misschien ga ik wel met mijn moeder of een vriendin.”

Volgend jaar in mei trouwt het koppel voor de kerk. “Dan zijn er geen grote tornooien,” lacht Annelore.

(WVS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.