“Hopelijk staat ons aanstaande huwelijk vanavond niet op het spel na België-Italië”

De relatie van Jeroen en Marianna ondergaat vanavond een serieuze test.© PDC
De relatie van Jeroen en Marianna ondergaat vanavond een serieuze test.© PDC
Redactie KW

Bruggeling Jeroen Neyt (31) vroeg enkele maanden geleden op een originele en romantische manier zijn Italiaanse vriendin Marianna Perna (33) ten huwelijk. Toen wist hij uiteraard nog niet dat de Rode Duivels vanavond een levensbelangrijke wedstrijd tegen Italië zouden spelen.

“Het wordt een moeilijke avond want ik weet niet hoe mijn vriendin zal reageren mocht Italië verliezen”, opent Jeroen het gesprek. “Ze is ervan overtuigd dat haar land zal winnen maar ik ben er zeker van dat wij het zullen halen. We hebben geen vrienden of familie uitgenodigd want ik wil niet dat ze getuige zijn van een mogelijk hoogoplopende ruzie tussen mezelf en Marianna. Toen we elkaar tien jaar geleden tijdens een Erasmusproject in Spanje leerden kennen, ben ik gevallen voor haar Italiaanse spontaneïteit en opgewekte karakter. Ik vrees echter dat hiervan nog weinig zal overblijven als de Belgen vanavond winnen.”

Serieuze test

Kinesiste Marianna Perna woont en werkt ondertussen al verschillende jaren in Brugge maar ze blijft in hart en nieren Italiaanse. “België is mijn tweede thuisland en ik heb helemaal geen spijt dat ik de liefde gevolgd ben naar Brugge. Toch mis ik nog elke dag Rome, de stad waar ik mijn hele jeugd heb doorgebracht. Door corona kon ik de voorbije maanden zelden mijn familie bezoeken maar ik probeer dagelijks via internet met mijn ouders te praten. Ons huwelijk is gepland voor de zomer van 2022 maar de wedstrijd van vanavond wordt een serieuze test. Ik weet dat Jeroen heel ontgoocheld zal zijn als België verliest, maar ik zal zeker niet nalaten om hard te roepen en te juichen als mijn landgenoten doorstoten naar de kwartfinale.” (PDC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.