Hoewel seizoenen in eerste nog vers in het geheugen liggen, dromen ze bij KSV Roeselare niet

© VDB
Lode Blomme

KSV Roeselare verloor al niet meer sinds halfweg oktober en nestelt zich na een knappe 16 op 18 in de top van het klassement in tweede klasse. Toch blijft de ambitie onveranderd: een plaats in de top acht.

Meer op karakter dan met kwaliteit zwoegde KSV Roeselare zich vorig weekend voorbije hekkensluiter KSK Heist. Het levert wel een onverhoopte derde – zelfs gedeelde tweede – plaats op in de Proximus League. KSVR is enigszins verrassend de beste West-Vlaamse ploeg in tweede klasse en lijkt op weg om probleemloos de plaats in de top acht, die recht geeft op een ticket voor eerste klasse B volgend seizoen, te behouden. KSV Roeselare stond via ceo Johan Plancke mee aan de wieg van de hervormingen in het voetbal, waarbij er straks nog slechts plaats is voor 24 clubs (16 in eerste klasse A, 8 in eerste klasse B) in het betaald voetbal en het zou sneu zijn mocht uitgerekend Roeselare daar zelf niet bij zijn. Zover komt het wellicht niet, al is enige voorzichtigheid geboden: tussen de tweede en de negende plaats is er in tweede klasse slechts een kloofje van zes punten.

Voorzitter Yves Ollivier verzekerde ons voor het seizoen dat hij zich geen zorgen maakt over het behalen van die top acht. “Sportief gezien mag dat normaal gezien geen probleem vormen”, klonk het toen. Voorlopig heeft de voorzitter overschot van gelijk, maar dromen van meer doen ze in Roeselare (nog) niet. Hoewel de seizoenen in eerste klasse nog vers in het geheugen liggen en KSVR hoopt ooit weer in ‘s lands hoogte afdeling te mogen spelen, is en blijft het doel een plaats in eerste klasse B volgend seizoen. De top acht dus. Alles wat daarbij komt, is mooi meegenomen. Die onveranderde ambitie en de huidige stand in de Proximus League zorgt voor een soort innerlijke rust bij spelers, staf en bestuur waardoor ook de moeilijke wedstrijden, zoals die van vorig weekend tegen Heist, ook met minder spel winnend worden afgesloten.

Extra premie

Toch dienen zich op Schiervelde belangrijker weken aan dan je zou denken. KSVR staat aan de leiding in de tweede periode en aangezien er dit seizoen geen eindronde is in tweede klasse worden de periodekampioenen beloond met een niet onaardige bedrag. Zes op zes in de komende twee wedstrijden juist voor (in Geel) en net na (thuis tegen Brussels) de winterstop betekent een premie van 250.000 euro en dat is voor een club als Roeselare altijd welkom. Zeker omdat het budget straks moet opgetrokken worden tot 2.500.000 euro om deel te mogen uitmaken van eerste klasse B.

Enige domper op de feestvreugde is de terechte rode kaart die Martin Suarez vorig weekend opliep. De targetspits tackelde in de slotminuten tegen Heist onbesuisd op de helft van de tegenstander, pakte dom rood en riskeert twee matchen schorsing. Trainer Van der Elst beseft het belang van zijn sterkhouder en kan alleen maar hopen dat het met het oog op het behalen van die tweede periode bij één wedstrijd blijft.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier