“Het resultaatvoetbal laten we over aan de A-kern”

Stefaan Deloose en Ives Verlinde nemen dit seizoen de U19 en de U21 onder hun hoede. © RBH
Redactie KW

Een grote week na de A-kern begonnen ook de beloften van KV Kortrijk vorige maandag aan het nieuwe seizoen. Ze verloren hun eerste competitiewedstrijd met 0-4 van Racing Genk, maar het nieuwe trainersduo Stefaan Deloose en Ives Verlinde legt de focus vooral op de individuele progressie van de spelers.

Stefaan Deloose en Ives Verlinde zijn geen onbekenden voor elkaar. Op de Jeugdacademie van KV Kortrijk werken ze al drie seizoenen intensief met elkaar samen. Het komende voetbaljaar nemen ze beiden de U19 en U21 onder hun vleugels. “We laten de twee kernen dit seizoen samen trainen”, vertelt Stefaan Deloose. “Dat heeft verschillende voordelen. Enerzijds ligt het niveau van de trainingen hoger, anderzijds zijn onze U19-spelers zo meer gemotiveerd. Ze willen zich bewijzen om een kans te krijgen bij de beloften.”

Voor jeugdmanager Jelle Schelstraete is het trainersduo Deloose-Verlinde een logische keuze. “Zowel Stefaan als Ives hebben de nodige ervaring. Bij de U16, U17 en U19 bewezen ze al hun uitstekende trainerscapaciteiten. Dat ze in het verleden al samenwerkten, maakte de beslissing gemakkelijker. Of we ook aan coaches van buiten de club dachten? Zeker. Er waren heel wat kandidaten, maar we kozen voor twee mensen die onze manier van werken gewoon zijn.”

“De samenwerking met de technische staf van de A-kern verloopt uitstekend”

De visie van de KVK Jeugdacademie is duidelijk: mooi voetbal op de mat brengen. “We leren onze spelers op een kleine ruimte voetballen”, gaat Schelstraete verder. “Daar is een specifiek leerproces voor nodig, iets waar Stefaan en Ives allebei heel sterk in zijn.”

Vorige maandag verloren de beloften hun competitieopener met 0-4 van RC Genk. Voor het kersverse trainersduo is het resultaat van ondergeschikt belang. “Dit seizoen willen we vooral onze jongens beter maken“, stelt Ives Verlinde. “Of we nu winnen of verliezen, dat maakt op zich weinig uit. Natuurlijk moet er wel de nodige winnaarsmentaliteit zijn, zowel bij de trainer als de spelers. Maar we zullen niet heel de week doodongelukkig lopen als we verliezen. Zelfs niet als dat enkele keren op rij gebeurt. Het resultaatvoetbal laten we over aan de A-kern.”

Vlotte samenwerking

Bij die A-kern liet KVK-coach Yannis Anastasiou enkele beloften al proeven van het hoogste niveau. Zo kreeg Joedrick Pupe, momenteel out met een blessure, een invalbeurt in de oefenput tegen KV Oostende. Medjon Hoxha en Arne Galens behoorden dan weer tot de 20-koppige selectie tegen Lokeren. “De samenwerking met de technische staf van de A-kern verloopt uitstekend“, aldus Stefaan.

Boven v.l.n.r.: trainer Stefaan Deloose, trainer Ives Verlinde, Moise Dos Santos, Brent Lauwrensens, Husrev Nalli, Thibault Trioen, Gillis Verhelst, Yoran Zandvliet, Medjon Hocha, Arne Galens en physical coach Kartsen Vandendriessche. Onder v.l.n.r.: Olivier Coppens, Emiel Deconinck, Johan Den Doncker, Milan Devos, Alexandre Gerniers, Elias Henne, Walid Houssane, Jarne Jodts en Simon Lanckman.
Boven v.l.n.r.: trainer Stefaan Deloose, trainer Ives Verlinde, Moise Dos Santos, Brent Lauwrensens, Husrev Nalli, Thibault Trioen, Gillis Verhelst, Yoran Zandvliet, Medjon Hocha, Arne Galens en physical coach Kartsen Vandendriessche. Onder v.l.n.r.: Olivier Coppens, Emiel Deconinck, Johan Den Doncker, Milan Devos, Alexandre Gerniers, Elias Henne, Walid Houssane, Jarne Jodts en Simon Lanckman.© RBH

“We merken dat ze onze youngsters van heel nabij volgen. Dat er dit seizoen al drie doelmannen van de Jeugdacademie mochten meetrainen, juichen we zeker toe. Heel onze werking staat in het teken van een doorstroming naar de eerste ploeg. Hopelijk volgen er dit seizoen nog kansen.”

Wie er van de A-kern op maandagavond zal meespelen bij de beloften, valt telkens af te wachten. “Hoxha traint op maandag met ons mee. Als hij niet meespeelt met de A-kern, speelt hij mee met ons. Voor de rest hangt het af van de technische staf. Zij bepalen welke spelers nood hebben aan meer speelminuten. Maar ons hoofddoel blijft matchen afwerken met spelers van de U19 en U21.” (JDH)

Speelden: Galens, Gerniers, Nalli, Henne, Lauwrensens, Deconinck, Lanckman (65′ De Vos), Jodts, Hoxha (74′ De Doncker), Houssane (65′ Trioen), Coppens.

Maandag 14 augustus om 19.30 uur: KMSK Deinze – KV Kortrijk (beker U21).

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.