Toen de coronacrisis de Jupiler Pro League midden maart stillegde, telde Club aan kop vijftien punten meer dan eerste achtervolger AA Gent. Zelfs een halvering van de punten in de play-offs leken Clement en co niet van een triomf te kunnen houden. FCB maakte zelfs nog kans op de dubbel, want het bereikte de finale van de Beker van België. Ook de kraker met Antwerp kon echter niet op zijn voorziene datum plaatsvinden wegens de pandemie.

Het is voor Club de zestiende titel uit zijn geschiedenis. De vorige dateerde van het seizoen 2017-2018.

Wie neemt plek in van Waasland-Beveren?

De 23 stemgerechtigde profclubs keurden het voorstel goed om het 1A-klassement van het seizoen 2019-2020 als volledig te beschouwen na 29 speeldagen, waardoor het ook als leidraad kan dienen voor de verdeling van Europese tickets. Het seizoen 2019-2020 zal volgens het voorstel weliswaar geen invloed hebben op de coëfficiënt.

Vanuit 1B komen drie ploegen nog in aanmerking om de plek van Waasland-Beveren in te nemen. Finalisten Beerschot en OHL moeten ten laatste op 31 mei laten weten of ze hun terugwedstrijd kunnen organiseren voor 2 augustus. Slagen ze daar niet in, gaat Westerlo als leider in het algemene klassement op naar de hoogste voetbalklasse.

Door de coronacrisis kan Club Brugge de landstitel niet met een groots supportersfeest vieren. Maar om dat verlies goed te maken, organiseert blauw-zwart zondag een virtuele kampioenenshow. De show start om 17.30 uur en zal te volgen zijn via Facebook en YouTube.

Toen de coronacrisis de Jupiler Pro League midden maart stillegde, telde Club aan kop vijftien punten meer dan eerste achtervolger AA Gent. Zelfs een halvering van de punten in de play-offs leken Clement en co niet van een triomf te kunnen houden. FCB maakte zelfs nog kans op de dubbel, want het bereikte de finale van de Beker van België. Ook de kraker met Antwerp kon echter niet op zijn voorziene datum plaatsvinden wegens de pandemie.Het is voor Club de zestiende titel uit zijn geschiedenis. De vorige dateerde van het seizoen 2017-2018.De 23 stemgerechtigde profclubs keurden het voorstel goed om het 1A-klassement van het seizoen 2019-2020 als volledig te beschouwen na 29 speeldagen, waardoor het ook als leidraad kan dienen voor de verdeling van Europese tickets. Het seizoen 2019-2020 zal volgens het voorstel weliswaar geen invloed hebben op de coëfficiënt.Vanuit 1B komen drie ploegen nog in aanmerking om de plek van Waasland-Beveren in te nemen. Finalisten Beerschot en OHL moeten ten laatste op 31 mei laten weten of ze hun terugwedstrijd kunnen organiseren voor 2 augustus. Slagen ze daar niet in, gaat Westerlo als leider in het algemene klassement op naar de hoogste voetbalklasse.