Het blijft wachten op nieuws van KSV Roeselare

© foto SB
Redactie KW

Het ziet er op Schiervelde steeds meer naar uit dat de kelk leeg moet tot op de bodem. Zeven weken nadat het Belgische Arbitragehof voor de Sport (BAS) weigerde om KSV Roeselare in tweede zit een nieuwe licentie voor het profvoetbal toe te kennen, is er nog altijd geen duidelijkheid over het verdere bestaan van de club.

Bij sportminnend Roeselare is het voortbestaan van de ploeg die ooit mee aan de wieg van de eerste klasse B stond al wekenlang gespreksonderwerp nummer één. Wie had gedacht dat er op 1 juli – de datum die door de Belgische Voetbalbond na het toekennen van de licenties naar voor werd geschoven als het tijdstip waarop de definitieve reeksindeling van de eerste, de tweede en de derde amateurklasse definitief zou moeten vastliggen – die liep woensdag, nog maar eens, met het hoofd tegen de muur.

Geen doorstart in vierde provinciale

Door het verstrijken van deze deadline is het in principe wel zo dat het voor KSV Roeselare nu maar twee richtingen meer kan uitgaan: of de club doet ermee door en vergezelt vanaf 12 september het in extremis heropgeviste Winkel Sport en het zopas gepromoveerde FC Knokke in de hoogste amateurreeks, of de huidige bestuurslui – van wie er op dit moment eigenlijk maar één iemand, de Chinese eigenares miss Dai, de kaarten voor het leggen heeft – geven er de brui aan. Wat dan zou betekenen dat de stekker er bij de Schierveldejongens, aangezien een fusie met een andere club of een doorstart in vierde provinciale ten laatste tegen woensdag een feit moest zijn, er in dat geval voorgoed uit mag.

En in de Roeselaarse catacomben zelf? Daar bleef het op een verlenging van de tijdelijke werkloosheid tot 31 juli van de nog overgebleven personeelsleden na, voorlopig windstil. En zette de aftocht zich gestaag voort nu opnieuw enkele spelers en trainers de poorten op Schiervelde achter zich dicht trokken. Zo waagt beloftentrainer Pascal De Vreese zich straks aan het hoofdtrainersschap van de Oost-Vlaamse eersteprovincialer Jong Zulte en vond na Wesley Vanbelle (Dender), Nicolas Rommens (RWDM), Harouna Sy (Dunkerque) en Gilles Lentz (Eendracht Aalst) nu ook Amir Nouri (Châteauroux) een nieuwe werkgever. (SBE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier