Automatische update:
Aan
Uit
De nieuwste eerst De oudste eerst
Maxim Bille
door Maxim Bille

Assistent-trainer David Colpaert: "Extra stimulans voor de wedstrijd op Lokeren"

"Iedereen is opgelucht dat de zaak in positieve zin omgedraaid is. Twee seizoenen geleden maakte ik hetzelfde verhaal mee bij Lierse waar ik toen trainer was. Hier waren de jongens en de staf nog correct betaald. Daar bij de Pallieters leefde iedereen maanden in onzekerheid, zonder dat ze een cent zagen. Toch bleven ze steeds gemotiveerd en gedisciplineerd, hard werken en we haalden nog de vierde plaats en Play-off II. Maar het werd uiteindelijk een negatief verhaal.

De voorbije dagen leefde iedereen in onzekerheid en wat de afloop ook zou worden dat woog op de groep. We trainden de voorbije dagen hard op de terreinen van VP Gits en Dosko Beveren, we zijn deze ploegen heel dankbaar dat ze ons uit de nood geholpen hebben.

In de groep merkte ik bij momenten wat nonchalance bij enkele jongens. Deze momenten moeten we morgen op Lokeren kunnen vermijden. Deze positieve uitspraak moet voor de jongens een stimulans zijn morgenavond op Daknam.

(Frans Bouckaert)

BELGA
© BELGA
Maxim Bille
door Maxim Bille

Tevreden moeders op de training van hun kindjes

Ook de moeders van enkele jeugdspelers keerden zeer opgelucht terug naar de training.

Volgens Lieselotte Declercq (rechts op de foto) was het niet gemakkelijk om aan haar zesjarige zoon Emiel uit te leggen waarom er niet kon worden gevoetbald.

Mama Ellen Demeulenaere (links op de foto) is dan ook zeer gelukkig dat haar zonen Emile (U7) en Leon (U11) terug kunnen trainen.

Ook de mama van Finn (U7), Sharon Driessens, was vorige week zeer teleurgesteld. Gelukkig is alles snel terug opgelost.

"De kindjes zijn terug blij een ook de vriendschap en de goede sfeer tussen de mama's aan de zijlijn kan verder gaan", aldus de drie mama's.

(Peter Callebert)

Maxim Bille
door Maxim Bille

Jeugdtrainers halen opgelucht adem

Dit weekend kan de KSVR-jeugd van U11 tot de beloften spelen tegen Westerlo.

Na zeven tot acht dagen telkens de vraag te moeten aanhoren: "Wanneer kan ik terug mijn voetbalschoentjes aandoen?", kan TVJO Jacob Crombez opgelucht antwoorden dat dit vandaag is.

"Uiteindelijk gaat het hier om het plezier van de kindjes", zegt Jacob Crombez: "Er was vorig weekend heel wat ontgoocheling bij hen omdat ze de wedstrijd tegen Anderlecht niet konden spelen"

Ook de U9 en U10 kunnen hun wedstrijd spelen tegen AA Gent. Zowel Gent en Westerlo werden al gecontacteerd zodat alles vlot kan doorgaan.

We zien op de foto v.l.n.r.: jeugdverantwoordelijke Jacob Crombez samen naast trainers Christophe Vandamme, Jari D'Hondt en Steven Devos.

(Peter Callebert)

Maxim Bille
door Maxim Bille

Net als de eerste ploeg traint ook de jeugd van KSV Roeselare

De U7 van KSV Roeselare (rechts op de foto) kon vanavond onder toezicht van hun ouders terug voluit trainen en plezier beleven.

De U8-ploeg van KSV Roeselare en trainer Bart Verfaille (links op de foto) waren heel tevreden dat er na acht dagen eindelijk weer kon getraind worden.

(Peter Callebert)

Maxim Bille
door Maxim Bille

Supporters zakken af naar training KSV Roeselare

Om 18 uur konden de spelers van KSV Roeselare terug voor de eerste keer trainen. Zo'n vijftigtal supporters waren afgezakt naar Schiervelde om hun ploeg een hart onder de riem te steken.

De supporters zongen hun favoriete ploeg een warm welkom toe. De spelers waren blij verrast en begroetten op hun beurt elke supporter met een handdruk. Vol goesting liepen ze hun vertrouwde trainingsveld terug op.

(Peter Callebert)

Frank Buyse
door Frank Buyse

OPINIE - "Eerst een goede boekhouder en dan 3-3 tegen Lokeren"

Ook senior writer Frank Buyse heeft het hele verhaal rond het faillissement van KSV Roeselare op de voet gevolgd. Lees hier zijn opinie.

Lode Blomme
door Lode Blomme

Kurt Vercamp: "Zoiets mag nooit meer gebeuren"

Kurt Vercamp, die zelf meer dan 500 marchen speelde in de Roeselaarse eerste ploeg, pleit wel voor verandering. "Het is een bijzonder zware, emotionele week geweest, maar nu kunnen we weer vooruit. Al zal er heel wat moeten veranderen. In voetbal heb je twee zaken nodig: geld en kennis. Geld is er nu blijkbaar aanwezig, het is tijd dat er kennis terugkeert naar Schiervelde. KSVR heeft veel imagoschade geleden door de hele zaak, maar we hopen dat de jeugdwerking daar niet wordt op afgerekend en jonge spelers nog voor KSV Roeselare kiezen. Onze jeugdwerking draait nog steeds zoals het moet, maar we hebben de steun nodig van een jeugdbestuur. Dat is er op vandaag niet meer. Ik zag de voorbije week jeugdspelertjes huilen van verdriet omdat ze niet konden spelen tegen Anderlecht en Cercle Brugge. Dat doet wat hoor met een trainer... Er moet veel veranderen en zoiets mag nooit meer gebeuren !"

Lode Blomme
door Lode Blomme

TCJO Kurt Vercamp: "Vanavond al jeugdtrainingen, dit weekend weer matchen"

Ook bij de jeugdwerking van KSV Roeselare is de opluchting bijzonder groot. Door het faillissement kon een week niet getraind en gespeeld worden, maar vanavond wordt al weer volop getraind op Schiervelde. Alle jeugdmatchen die dit weekend gepland staan mogen en zullen doorgaan. Technisch Coördinator Bovenbouw Kurt Vercamp: "We hadden onze trainers - en zij hun spelers - verwittigd dat er donderdag meteen weer getraind kon worden bij een positieve uitspraak. Vanaf vanavond 17.45 uur is er weer volle bedrijvigheid op Schiervelde voor de trainingen. We nemen ook zo snel mogelijk contact op met Westerlo en AA Gent, onze tegenstanders in de Elitereeksen dit weekend, om te laten weten dat al onze matchen doorgaan. Maar ook alle provinciale en gewestelijke ploegen kunnen weer aan de bak, net zoals onze ploegjes in Rumbeke, waarmee we een samenwerking hebben."

Kurt Vercamp. (VDB)
© Kurt Vercamp. (VDB)
Maxim Bille
door Maxim Bille

Wedstrijd tegen Lokeren kan doorgaan

"De wedstrijd van morgen/vrijdag om 20.30 uur tussen Sporting Lokeren en KSV Roeselare kan plaastvinden", zo klinkt het bij de Pro League.

(BELGA)

Thomas Dubois
door Thomas Dubois

Schepen José Debels: "Stevig signaal voor de club"

"Opgelucht!", dat is de eerste reactie bij schepen van Sport José Debels. Met lede ogen moesten ze bij de stad aanzien hoe KSVR vorige week failliet verklaard werd. "Dat nieuws kwam heel onverwacht. Ieder jaar moet je als professionele club een licentie behalen. Dan toch denken dat alles financieel in orde is. Als er dan zo'n lijken uit de kast vallen, dan is dat vooral schrikken."

"Het is vooral een signaal naar de club om een en ander te bekijken en eventueel te herorganiseren om te vermijden dat zoiets in de toekomst nog gebeurt. Het moment om te reflecteren. Niet alleen sportief, maar ook administratief en financieel moet alles kloppen."

"Vanuit de club hadden we al de nodige info gekregen waaruit duidelijk bleek dat de financiële toestand zeker niet slecht is en zeker voldoende om verder te bestaan. Hoe een club als KSVR dan plots failliet verklaard wordt? Wellicht hebben de vele wissels aan de top er geen goed aan gedaan."

GF
© GF
Laurens Kindt
door Laurens Kindt

Voorzitter KSVR met de tranen in de ogen: "Ik heb de hele week niet geslapen"

Voorzitter Yves Olivier reageerde bijzonder emotioneel na de uitspraak. "Ik heb de hele week niet geslapen", zuchtte hij met de tranen in de ogen. "Ik heb me nog nooit zo klein gevoeld als vandaag. Het leek alsof ik weer een twaalfjarige jongen was die bij de schooldirecteur in het bureau moest komen. Ik ben dan wel voorzitter van de club, ik zit niet in het dagelijkse bestuur."

"Voor mij is KSV Roeselare een hobby, maar het zit in mijn bloed. Ik ben er dagelijks mee bezig. Ik heb ook twee kinderen die er voetballen en ik ben ook supporter natuurlijk. Wat we van vandaag moeten onthouden is dat we lessen moeten trekken uit onze fouten en het beter moet doen", zegt Olivier.

Morgen, vrijdag, speelt KSV Roeselare uit bij KSC Lokeren. "De spelers doen natuurlijk altijd hun best, maar dit zal toch een speciale match worden. Oef, oef, oef, ik ben zo blij dat ons clubke nog bestaat", klonk het.

KW
© KW
Olivier Neese
door Olivier Neese

REO-Catering: "Tevreden, maar hopelijk zie ik snel mijn geld"

Miguel Hemelaere, de zaakvoerder van REO-Catering die deze hele zaak in gang zette, reageert neutraal. "Ik ben tevreden voor KSV Roeselare en de supporters dat alles in orde is. Het faillissement heb ik nooit gewild. Maar hopelijk zie ik nu ook snel mijn geld. Dat was mijn enige doel. Ik hoop dat dit een wake-up call was voor de voetbalclub."

Stefaan Beel
© Stefaan Beel
Olivier Neese
door Olivier Neese

Supporter Bert: "En nu bestuursploeg opkuisen"

De ontlading bij de supporters is zeer groot. Elk van hen gaf een high five aan voorzitter Yves Olivier. "Wat een ontlading!" reageert supporter Bert Vander Stichele. "In het begin van het betoog zag het er echt niet goed uit, maar blijkbaar zijn er toch niet voldoende feiten om KSVR failliet te verklaren. De supporters willen zeker Yves Olivier bedanken voor de fikse inspanningen. Het is door hem dat we deze overwinning behaald hebben."

"En nu? Ik denk dat er gekuist moet worden in de bestuursploeg. Zij die fouten hebben gemaakt moeten hun conclusies trekken. Verder denk ik nu vooral aan onze jeugdploegen. Wat een opluchting! En voor mezelf: morgenavond gaan we supporteren op Lokeren. Om 20.30 uur."

ON
© ON
Thomas Dubois
door Thomas Dubois

VIDEO - KSV Roeselare deelt het goede nieuws mee op Facebook

De opluchting bij KSV Roeselare is uiteraard enorm groot. Dat laten ze ook blijken met een filmpje op Facebook.

Laurens Kindt
door Laurens Kindt

Vordering van REO-catering als niet-gegrond verklaard

De conclusie luidt als volgt: het faillissementsvonnis van 10 september wordt teniet gedaan in al zijn beschikkingen. De vordering van REO-catering wordt als niet-gegrond verklaard. Alle gerechtskosten zijn evenwel voor KSV Roeselare, omdat ze door haar nalatigheid minstens de indruk gewekt heeft dat ze in staat van faillissement was. Ook de kosten voor de curator moeten door de club betaald worden.

Laurens Kindt
door Laurens Kindt

Opluchting bij supporters en bestuur

De opluchting bij de supporters en bij voorzitter Olivier en ondervoorzitter Brecht Vermeulen is groot. Iedereen wacht nu tot de voorlezing van het vonnis voorbij is.

ON
© ON
Laurens Kindt
door Laurens Kindt

Verzet is gegrond verklaard

Het gaat hier niet om niet kunnen betalen, het is nalaten van betalen. Dat is onbegrijpelijk, zegt de rechtbank. Alle schuldeisers mogen hopen dat de cvba KSV Roeselare alle liquiditeit zal gebruiken om de lopende schulden te vergoeden.

Het verzet is gegrond verklaard. Het faillissement is van de baan.

Laurens Kindt
door Laurens Kindt

Rechter: "Eén van de drie voorwaarden niet vervuld voor faillissement"

Aan één van de drie voorwaarden die nodig zijn om een faillissement vast te stellen, is volgens de rechtbank niet voldaan. Het ziet er dus naar uit dat de rechtbank straks het faillissement zal opheffen.

Laurens Kindt
door Laurens Kindt

Rechter: "Grof nalatig en manifest slordig"

De rechtbank noemt het onbegrijpelijk dat de lopende schulden niet betaald werden. Het is grof nalatig en manifest slordig, is de rechtbank scherp. Een dergelijke nalatigheid kan je van een professionele voetbalclub niet verwachten, sneert de rechtbank.

Laurens Kindt
door Laurens Kindt

"Geen sprake van een duurzame staking van betaling"

De voorzitter stelt dat het aan hem is om te oordelen of KSV Roeselare in staat van faillissement was op 10 september 2019, de dag dat het faillissement werd uitgesproken. Wat daarvoor of daarna gebeurd is, daar kan geen rekening mee gehouden worden, zo stelt hij.

Uit de stukken van KSV Roeselare blijkt volgens de voorzitter dat de club op 10 september 2019 meer dan 1,2 miljoen euro op de rekeningen had. Volgens de voorzitter kon er op dat moment dus betalingen uitgevoerd worden en was er dus geen liquiditeitsprobleem.

Bovendien waren er geen schulden qua BTW of RSZ en waren alle spelerslonen betaald. Deze vaststellingen brengen de rechtbank ertoe te besluiten dat de cvba KSV Roeselare over een voldoende liquiditeit beschikte om op korte termijn haar schulden te voldoen. Van een duurzame staking der betalingen kan geen sprake zijn, zo stelt de rechtbank.

Laurens Kindt
door Laurens Kindt

De voorzitter somt alle argumenten op

De voorzitter somt nogmaals alle argumenten op die dinsdag door de advocaten van KSV Roeselare, de advocaat van schuldeiser REO-Catering en curator Yves François op. Die laatste vraagt alvast een voorlopige vergoeding van 4503,69 euro.

Laurens Kindt
door Laurens Kindt

Vonnis wordt voorgelezen

Het vonnis zal volledig voorgelezen worden. Dat zal wellicht een tiental minuten duren. Pas helemaal op het einde wordt de beslissing bekend gemaakt.

Olivier Neese
door Olivier Neese

Voorzitter vraagt emoties onder controle te houden

De voorzitter opent de zitting met een opvallende boodschap. "Ik weet dat er voor velen een belangrijke beslissing volgt. Mag ik vragen dat iedereen zijn emoties onder controle houdt? En eventuele winst of verlies pas na de zitting te vieren?"

ON
© ON
Laurens Kindt
door Laurens Kindt

Geen vervanger voor curator

Curator Yves François is niet aanwezig. De advocaat zit in het buitenland en stuurde ook geen vervanger naar de rechtbank.

Olivier Neese
door Olivier Neese

Ook Marco Manzo aanwezig

Ook de Braziliaanse ceo Marco Manzo is aanwezig. Samen met voorzitter Yves Olivier neemt hij plaats tussen de supporters.

Olivier Neese
door Olivier Neese

De deuren zijn open

De deuren zijn open. De pers wordt even apart geroepen bij de voorzitter om de nodige afspraken te maken.

Olivier Neese
door Olivier Neese

Gespannen sfeer

De sfeer is gespannen. Een voorbeeld: niemand wilt zichtbaar in beeld gebracht worden.

Olivier Neese
door Olivier Neese

Nog vijf minuten

De deur van Zittingszaal A blijft voorlopig dicht. Zo goed als iedereen is aanwezig: de advocaten, KSVR-voorzitter Yves Olivier en een handvol supporters. De enige afwezige: curator Yves Francois, die in het buitenland vertoeft. Iedereen wacht in de gang tot de deuren opengaan.

Laurens Kindt
door Laurens Kindt

OPINIE - "Hou moed, supporters"

KW-gerechtsjournalist Laurens Kindt volgde deze week het proces rond het faillissement van KSV Roeselare. Hij hoopt op het beste voor de supporters, maar "niet voor het management - het oude of het nieuwe - dat in deze zaak toch wel uitblonk in amateurisme". Lees hier zijn opinie.

Laurens Kindt
door Laurens Kindt

KSVR "in snelheid gepakt"

Op de zitting van dinsdag meenden de advocaten van KSV Roeselare dat de club in snelheid werd gepakt. Lees hier de argumenten van de raadslieden op de zitting van dinsdag.