Henri Moyaert: “SVD Kortemark is na al die jaren zo goed als familie”

Henri Moyaert wil hogerop met SVD Kortemark. (foto Kurt) © Foto Kurt
Redactie KW

Na de 4-0-zege tegen De Haan en de nederlaag van KSV Diksmuide is SVD Kortemark opnieuw volop in running voor de tweede periodetitel. “Nu staan we samen met Nieuwpoort aan de leiding in die tweede periode”, weet Henri Moyaert.

“En de laatste wedstrijd is in en tegen Nieuwpoort. De volgende twee wedstrijden zullen uitmaken of die laatste wedstrijd een echte topper wordt.” Daarvoor moet SVD achtereenvolgens in Heist en thuis tegen Veldegem een goed resultaat boeken. “Tegen Heist speelden we in de heenronde onze beste wedstrijd van het seizoen, ook al klinkt dat raar aangezien het 0-0 bleef. Daar hebben we tien open kansen bij elkaar gevoetbald, waarvan een vijftal keer alleen voor doel. Ik blijf erbij dat die ploeg nog altijd zwaar onder haar waarde geklasseerd staat.”

Intussen blijven de Kortemarkenaren ook mooi derde staan, maar over eindrondedeelname wordt vooralsnog weinig gesproken. “Doen we even goed als in de heenronde – dat wil zeggen 30 punten pakken – dan is eindronde voor 99 procent zeker. Maar even goed doen, wordt zeer moeilijk. Ploegen beginnen anders te spelen tegen ons als de derde in de stand: meer verdedigend en minder naïef… Staan we een zevental matchen voor het einde nog steeds derde, dan moeten we kleur bekennen. Ik vermoed dat andere ploegen minder zullen worden naar het einde toe, terwijl dat bij ons net het omgekeerde zal zijn, denk ik”, vervolgt het boegbeeld die zinspeelt op een verlengd verblijf in Kortemark. “In december werden de gesprekken aangevat en heel wat spelers hebben hun verblijf al verlengd. Zelf moest ik donderdag beslissen. Dit is mijn achtste jaar in de eerste ploeg van Kortemark, met een jaar Zwevezele. Kortemark is dus hetzelfde als familie voor mij. Ze zullen dus van ver moeten komen om me hier weg te halen, maar de ambitie is er nog enorm. Ik wil graag terug naar eerste of nog een stap hoger zetten. Het liefst met SVD Kortemark.” (BV)

Zondag 12 januari om 15 uur: KFC Heist – SVD Kortemark A.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier