Henk Houwaart neemt afscheid van Mamadou: “Dag Tew, lieve man”

Mamadou Tew hier centraal, met rechts Henk Houwaart © GF
Henk Houwaart

Ex-trainer van Club Brugge Henk Houwaart beleefde vele successen met Mamadou Tew. De Senegalees overleed afgelopen zondag in Dakar. Houwaart neemt afscheid van de beenharde verdediger, met wie hij vijf jaar samenwerkte bij blauw-zwart.

Ik hoorde deze week nog dat Mamadou eigenlijk je voor- en Tew je familienaam was, maar voor mij, vijf jaar je coach bij Club Brugge, blijf je Tew. Tew, man toch, sterven op je 59ste, dat is toch veel te vroeg? De laatste keer dat ik je zag was in een televisiereportage in Senegal, drie jaar geleden. We waren er nog dankzij jou met de hele ploeg geweest. Het was Michel Van Maele die je had ontdekt in Senegal, samen met ‘Colytje’.

Door die transfer werd de hele ploeg uitgenodigd in jouw land waar we met de grootste égards werden ontvangen, een onvergetelijke trip. Je verkocht er de laatste jaren tweedehandswagens, het ging toen al niet goed met je, zag ik. Artrose. Maar 59… Natuurlijk was je een steengoede verdediger. Ik weet nog goed, jij met Kimoni achterin… En dan die uitschuifbare benen van je…! En je wàs ook beenhard, in die tijd mocht je tenminste al eens tacklen zonder meteen geel te krijgen.

En als je weer eens een bal in de tribune keilde, klapten de supporters voor gek. Nu word je daarvoor uitgefloten. Maar je was zó graag gezien door iedereen. Omdat je zo’n geweldig toffe en lieve gast was. Soms een beetje verlegen, omdat je stotterde, je had daar een beetje een minderwaardigheidscomplex over. Maar altijd blijgezind. Ik vond deze week nog een fotootje van wij twee, samen met Henkie, mijn zoon, ook alweer elf jaar overleden.

Zo onrechtvaardig is het leven soms. Maar we dansten samen. Ik herinner me niet meer waar en wanneer de foto werd genomen, maar dat we samen véél plezier hebben gemaakt…! Ik heb de foto op Facebook gezet en kreeg ongelooflijk veel mooie reacties. Zo geliefd was je.

Rust in vrede, lieve Tew.

Henk

Henk Houwaart neemt afscheid van Mamadou:

Henk Houwaart neemt afscheid van Mamadou:

Henk Houwaart neemt afscheid van Mamadou:

Henk Houwaart neemt afscheid van Mamadou:

Henk Houwaart neemt afscheid van Mamadou:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier