Hein Vanhaezebrouck verkozen als Trainer van het Jaar

Redactie KW

De trainer van AA Gent werd tijdens de uitreiking van de Gouden Schoen zoals verwacht verkozen tot beste coach.

De uitreiking kleurde woensdagavond behoorlijk blauw-wit, want eerder had ook Niklas Pedersen de prijs voor mooiste doelpunt weten binnen te rijven en was Matz Sels verkozen tot beste doelman. In de categorie ‘Trainer van het jaar’ kon het niet anders dan dat AA Gent ook daar de hoofdvogel zou afschieten en dat gebeurde ook. Hein Vanhaezebrouck haalde het van Yves Vanderhaeghe (KV Kortrijk en KV Oostende) en Felice Mazzu (Sporting Charleroi)

Het boerenjaar van AA Gent leverde Hein Vanhaezebrouck eerder al enkele onderscheidingen op. Op het Sportgala werd hij in december verkozen tot Coach van het Jaar, enkele weken eerder kreeg hij ook al de trofee Raymond Goethals overhandigd.

Op de erelijst volgt Vanhaezebrouck Anderlecht-trainer Besnik Hasi op. Hein Vanhaezebrouck kreeg de trofee uit handen van Eric Gerets en uitte zijn respect voor Gerets, de hele entourage van AA Gent en zijn collega’s.

De 51-jarige Vanhaezebrouck loodste AA Gent vorig jaar met fris voetbal naar de eerste landstitel in de clubgeschiedenis. In de zomer volgde winst in de Supercup tegen Club Brugge, een voorsmaakje van hetgeen de Buffalo’s in het najaar nog te wachten stond. In een stevige Champions League-groep met Zenit Sint-Petersburg, Lyon en Valencia eindigde Vanhaezebrouck met de Gentenaars op een knappe tweede plaats, waardoor het avontuur volgende maand nog een vervolg krijgt. In de achtste finales van het kampioenenbal wacht dan het Duitse Wolfsburg, de ex-club van Kevin De Bruyne. Ook in de competitie toonde Gent in de heenronde amper tekens van verzwakking, waardoor ze met de leidersplaats het nieuwe jaar inmochten. In de halve finales van de Belgische beker staat er volgende week en begin volgende maand een dubbele confrontatie met de West-Vlaamse aartsrivaal Club Brugge op het programma.

(FV/BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier