Hein Vanhaezebrouck tekent verbeterd contract tot 2018 bij AA Gent

Hein Vanhaezebrouck tekende een nieuw en verbeterd contract dat hem in principe tot 2018 aan AA Gent bindt. © BELGA
Redactie KW

Succescoach Hein Vanhaezebrouck heeft een nieuw en verbeterd contract tot 2018 bij landskampioen en competitieleider AA Gent ondertekend. Dat maakte AA Gent woensdag bekend na afloop van de met 1-0 gewonnen kwartfinale tegen KV Mechelen in de Beker van België. Met een doelpunt van Brecht Dejaegere (Handzame) overigens.

“Ik ben iemand die steeds op de lange termijn werkt. En ik werk liever elk jaar aan de top in België dan met een subtopper in het buitenland”, vertelde de Lauwenaar woensdag na afloop van de bekerwedstrijd.

De succescoach ondertekende bij de Buffalo’s, die hij vorig seizoen naar de eerste landstitel in de clubgeschiedenis leidde, een verbeterd contract, met de belofte te blijven tot 2018. Na de successen in de Champions League werd immers duidelijk dat ook andere clubs interesse hadden in de coach.

Gent-voorzitter Ivan De Witte is tevreden met de contractverlenging. “Hein gaat met ons een stevig engagement aan om samen de club verder structureel en sportief uit te bouwen. Ik wil wel even verduidelijken dat de gesprekken met Hein al lang aan de gang waren. Het wederzijds respect is groot.”

Brecht Dejaegere, die de winningoal lukte, werd een kwartier voor tijd naar de kant gehaald.
Brecht Dejaegere, die de winningoal lukte, werd een kwartier voor tijd naar de kant gehaald.© BELGA

AA Gent bekert – net als Club Brugge overigens – verder. Het won met 1-0 van KV Mechelen dankzij een goal van Brecht Dejaegere.

(Belga)