"Ik wil de voorzitter en de manager allereerst bedanken voor het gesprek van dinsdag en voor de manier en het respect hoe we dit hebben kunnen afhandelen", opende Vanhaezebrouck. "Dit was de mooiste periode uit mijn carrière. We hebben ongelofelijke resultaten gehaald. We blikken heel tevreden terug op onze samenwerking. Het respect is wederzijds. Maar we voelden dat het dit jaar moeilijker liep."

"Hetgeen ik met de club gerealiseerd heb, is gerealiseerd door fantastische prestaties van spelers", vervolgde HVH. "Asare, Neto, Milicevic, Foket en al de vertrekkers: tot op laatste moment hebben ze het voortouw genomen. Heel veel dank voor die jongens. Zij zullen ook het meest aangedaan zijn. Ik heb ook de jonge spelers rechtstreeks aangesproken. Er is hier enorm veel jong talent aanwezig. Zij zullen de nieuwe leiders worden, en zullen de revival inluiden. Ik had het gevoel dat het voor mij te moeilijk werd en dat er te veel zaken waren die goed functioneren tegenwerkten. Ik ga daar nu niet dieper op ingaan. Maar dan moet je een beslissing durven te nemen, hoe pijnlijk die ook is. Ik hoop dat AA Gent hier zo snel mogelijk uit geraakt."

Hein Vanhaezebrouck bevestigde nog geen contact te hebben met Anderlecht, dat na het vertrek van René Weiler de voorbije week aan Vanhaezebrouck werd gelinkt. "Ik heb met niemand contact momenteel, misschien ga ik wel nergens aan de slag. Dat heeft zeker niet meegespeeld. Ik had gewoon het gevoel dat het voor mij en mijn entourage te moeilijk werd."

(BELGA)