Met nog vier speeldagen te gaan telt Club nog een voorsprong van vijf punten op de eerste achtervolger en kan mits winst een definitieve stap richting landstitel zetten. Anderlecht heeft minstens een punt nodig in West-Vlaanderen. "Uiteraard hopen we nog op meer dan de tweede plaats", bekende Anderlecht-coach Hein Vanhaezebrouck vrijdag.

"Na de gewonnen thuiswedstrijd tegen Club kwamen we terug tot op drie punten en toen wisten we dat we mits een zege op Standard de zenuwachtigheid in Brugge konden doen toenemen. We verloren echter in Luik en vervolgens ook in Genk en nu is er terug een kans om vol in de strijd te gaan. Als je in Brugge kan winnen, leg je heel wat druk op Club en dat zou de titelrace weer heel wat interessanter maken. Een punt op Club is meestal niet slecht, gezien hun thuisresultaten. Alles is echter afhankelijk van het wedstrijdverloop: na een moeilijke match kan je niet anders dan daar tevreden mee zijn, maar als je negentig minuten de betere ploeg bent... Het wordt moeilijk, maar dat gaat ook: dat bewees AS Roma dit seizoen in de Champions League. Bovendien kan in deze play-offs iedereen van iedereen winnen."

Vanhaezebrouck kan zondag in het Jan Breydelstadion mogelijk wel terug rekenen op Lukasz Teodorczyk. De topschutter van vorig seizoen was deze week teruggekeerd naar Polen na het overlijden van zijn broer. "We verwachten hem vrijdagnamiddag terug op Anderlecht. We zullen nog met hem praten, zien hoe het met hem gesteld is. Of hij er zondag bij is, dat weten we nu nog niet." Als Teo niet speelt, is het opnieuw aan Silvère Ganvoula, die de voorbije weken heel wat kritiek te slikken kreeg. "Dat vind ik echt buiten alle proportie, ongepast zelfs. Hij is onze tweede spits, je moet hem dan ook niet vergelijken met alle topaanvallers die hier al de revue passeerden. Hij is jong, heeft potentieel en moet nog stappen zetten."

Misschien moeten we aan Club vragen om een boeket bloemen te voorzien voor Olivier Deschacht?

"Kara Mbodj heeft vrijdag voor de eerste keer meegetraind met de groep. Dat ging beter dan verwacht, al geraakt hij sowieso niet speelklaar voor zondag. Uros Spajic heeft de hele training afgewerkt, maar moest op het einde nog een tik incasseren. Ik verwacht wel dat hij zaterdag kan meetrainen en dus speelklaar geraakt. Voor Henry Onyekuru komt de wedstrijd nog te vroeg, Alexandru Chipciu en Ivan Obradovic zijn out."

Dat maakt dat Olivier Deschacht zich zondag mag opmaken voor zijn 600e wedstrijd. "Misschien moeten we aan Club vragen om een boeket bloemen te voorzien?", lachte HVH. "Oli is misschien wel de laatste der Mohikanen. Ik denk niet dat er nog veel spelers aan 600 wedstrijden zullen geraken."

(BELGA)

Met nog vier speeldagen te gaan telt Club nog een voorsprong van vijf punten op de eerste achtervolger en kan mits winst een definitieve stap richting landstitel zetten. Anderlecht heeft minstens een punt nodig in West-Vlaanderen. "Uiteraard hopen we nog op meer dan de tweede plaats", bekende Anderlecht-coach Hein Vanhaezebrouck vrijdag. "Na de gewonnen thuiswedstrijd tegen Club kwamen we terug tot op drie punten en toen wisten we dat we mits een zege op Standard de zenuwachtigheid in Brugge konden doen toenemen. We verloren echter in Luik en vervolgens ook in Genk en nu is er terug een kans om vol in de strijd te gaan. Als je in Brugge kan winnen, leg je heel wat druk op Club en dat zou de titelrace weer heel wat interessanter maken. Een punt op Club is meestal niet slecht, gezien hun thuisresultaten. Alles is echter afhankelijk van het wedstrijdverloop: na een moeilijke match kan je niet anders dan daar tevreden mee zijn, maar als je negentig minuten de betere ploeg bent... Het wordt moeilijk, maar dat gaat ook: dat bewees AS Roma dit seizoen in de Champions League. Bovendien kan in deze play-offs iedereen van iedereen winnen."Vanhaezebrouck kan zondag in het Jan Breydelstadion mogelijk wel terug rekenen op Lukasz Teodorczyk. De topschutter van vorig seizoen was deze week teruggekeerd naar Polen na het overlijden van zijn broer. "We verwachten hem vrijdagnamiddag terug op Anderlecht. We zullen nog met hem praten, zien hoe het met hem gesteld is. Of hij er zondag bij is, dat weten we nu nog niet." Als Teo niet speelt, is het opnieuw aan Silvère Ganvoula, die de voorbije weken heel wat kritiek te slikken kreeg. "Dat vind ik echt buiten alle proportie, ongepast zelfs. Hij is onze tweede spits, je moet hem dan ook niet vergelijken met alle topaanvallers die hier al de revue passeerden. Hij is jong, heeft potentieel en moet nog stappen zetten.""Kara Mbodj heeft vrijdag voor de eerste keer meegetraind met de groep. Dat ging beter dan verwacht, al geraakt hij sowieso niet speelklaar voor zondag. Uros Spajic heeft de hele training afgewerkt, maar moest op het einde nog een tik incasseren. Ik verwacht wel dat hij zaterdag kan meetrainen en dus speelklaar geraakt. Voor Henry Onyekuru komt de wedstrijd nog te vroeg, Alexandru Chipciu en Ivan Obradovic zijn out."Dat maakt dat Olivier Deschacht zich zondag mag opmaken voor zijn 600e wedstrijd. "Misschien moeten we aan Club vragen om een boeket bloemen te voorzien?", lachte HVH. "Oli is misschien wel de laatste der Mohikanen. Ik denk niet dat er nog veel spelers aan 600 wedstrijden zullen geraken."(BELGA)