Hein Vanhaezebrouck: “Hebben het in de heenwedstrijd weggegeven”

© BELGA
Redactie KW

AA Gent-coach Hein Vanhaezebrouck strandde woensdagavond op een zucht van zijn eerste Bekerfinale met AA Gent.

Na een 2-1 zege twee weken geleden in de Ghelamco Arena ging de landskampioen in de terugwedstrijd met 1-0 onderuit in Brugge, waardoor ze er net als vorig seizoen in de halve finales uit gingen. “We hebben het in de heenwedstrijd weggegeven”, bekende Vanhaezebrouck na de wedstrijd.

“We hebben toen in ons eigen been geschoten: we moesten die strafschop gewoon scoren en geen tegendoelpunt pakken tegen tien man. Een gemiste kans, waardoor we vandaag idealiter eerst moesten scoren. Club had dan weer genoeg aan één doelpunt. Dat viel vrij snel in de wedstrijd. Club Brugge was goed vandaag, maar ik vond hen in de vorige wedstrijden ook al sterk.”

Geen Beker van België dus voor de Gentenaars, de enige prijs die ze vorig seizoen niet konden winnen. Na de landstitel volgde er nog winst in de Supercup en een bijzonder knap parcours in de Champions League. “Dit is de eerste echte teleurstelling in meer dan een jaar, we zullen zien hoelang het duurt vooraleer de ontgoocheling in mijn groep weg zal zijn. Ook na de nipt verloren CL-wedstrijd in Valencia zaten mijn spelers wat in de put en toen zijn ze daar wel goed mee omgegaan”, aldus HVH, die Gent ook dit seizoen naar de leidersplaats in de competitie leidde. Die koppositie staat zondag wel op het spel, dan zakken de Buffalo’s voor de tweede keer in vijf dagen naar het Jan Breydelstadion af. “Ik verwacht dan wel een andere wedstrijd. Club moest vandaag scoren, zondag zullen ze ongetwijfeld ook wel willen winnen, maar niet ten koste van alles.”

In aanvallend opzicht konden de Gentenaars de Bruggelingen niet in verlegenheid brengen. In negentig minuten kon Gent geen enkele uitgespeelde kans bij mekaar voetballen. “In de laatste twintig meter brachten we niet genoeg, daardoor konden we voor het eerst in twee seizoenen niet scoren tegen Club. Na de pauze kregen we het dan ook nog eens moeilijker om tot aan de zestien te geraken.”

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.