Heestert en Deerlijk spelen topper met periodetitel als inzet

links Allegaert, rechts Ameye. (foto mch)
Redactie KW

De titelstrijd in tweede provinciale B is razend spannend. Zowel Deerlijk, Heestert als Dadizele tellen 49 punten en theoretisch zijn ook Dottenijs en Wevelgem nog niet uitgeteld. Zondag staan Sparta Heestert en Deerlijk Sport tegenover elkaar in de inhaalmatch van de 15de speeldag.

De voorzitters van de beide clubs Koen Ameye is bezig aan zijn tweede seizoen als voorzitter van Sparta Heestert, Patrick Allegaert aan zijn vierde bij Deerlijk Sport. Beide heren mogen tevreden zijn over het parcours van hun ploegen. Vooral Deerlijk werd niet bovenin verwacht en mag gerust als de revelatie in tweede B beschouwd worden.

Mogen we de klassering van Deerlijk een grote verrassing noemen?

Patrick Allegaert: “Wij hadden inderdaad niet de ambitie om de kop van de klassering te spelen. Die rol was eerder weggelegd voor Dadizele, Anzegem, Dottenijs en eigenlijk ook Heestert. Die waren vorig seizoen al erg sterk en speelden de eindronde. Na hun transfers rekende ik hen zeker bij de favorieten.”

Koen Ameye: “Wij wilden opnieuw in de subtop eindigen. We startten redelijk, kenden dan een slechte periode met derby’s in oktober en november en rond de jaarwisseling hebben we dan plots een 24 op 24 neergezet. Dat bracht ons helemaal in de bovenste regionen van de stand.”

Jullie teams scoren ook bijzonder vlot. Deerlijk had tot voor kort zelfs de beste aanval.

Patrick: “Klopt, tot een week of vier geleden dan toch, maar na twee gigantische zeges van Dadizele (10-1 tegen Beveren-Leie en 9-1 tegen Beselare, red.) zullen zij dat nevenklassement wellicht winnen. Behalve de beste aanval hadden we tot vorig weekend ook de minst gepasseerde verdediging. We hebben het niet gestolen en brachten ook vrij aardig voetbal.”

Koen: “Wij hebben het de laatste weken iets moeilijker. Na de 2-0-nederlaag in Dottenijs speelden we 0-0 tegen Moen. En dat terwijl we na Nieuwjaar net heel vlot de netten deden trillen.”

Voor Heestert komen er een paar derby’s op rij aan. Dat blijkt voor jullie niet altijd even gemakkelijk.

Koen:Ondanks onze sterke seizoenen laten we het inderdaad vaak liggen in de Zwevegemse derby’s. We verloren al tegen Zwevegem en Otegem en speelden twee keer gelijk tegen Moen. Of dat in de kopjes speelt? Misschien, maar het gaat dan ook telkens om erg speciale wedstrijden waarin de spelers elkaar vaak goed kennen. Maar een echt zwart beest? Ik weet het niet.”

Patrick: “Wij hebben dat met Dottenijs. Tegen hen halen we de laatste jaren nooit punten. We scoren er zelfs niet tegen.”

Welke partij mogen we zondag verwachten?

Patrick: “Ik verwacht mij eigenlijk aan een redelijk gesloten partij. Op een klein veld als dat van Heestert zullen we er niet aan moeten denken om open te gaan spelen. De match zal volgens mij maar beginnen losbreken als er ergens een doelpunt valt.”

Koen:Ook ik verwacht een gesloten match. Als ik de weersvoorspellingen lees, zal de wedstrijd ook op een redelijk zwaar terrein gespeeld worden. Al behoort dat binnenkort tot het verleden want er wordt bij ons na het seizoen een kunstgrasveld aangelegd.”

Koen, wordt het ook een partij waar jij, als voorzitter van Heestert met een spelersverleden bij Deerlijk, extra naar uitkijkt?

Koen: “Klopt helemaal, ik heb er vijf of zes seizoenen in de eerste ploeg gespeeld. Ik ben afkomstig van Sint-Lodewijk en op mijn zestiende mocht ik mijn debuut maken in het eerste elftal van Deerlijk. Jozef Hugelier (vader van Heestertcoach Kurt, red.) was er toen trainer, maar we degradeerden wel van derde naar vierde. Daar zijn we gestart met allemaal jonge gasten van Deerlijk en Sint-Lodewijk. We beleefden er geweldige tijden onder kameraden. Een verhaal dat ook mee werd geschreven door wijlen Geert Malfait. We stegen naar derde provinciale en in het eerste jaar speelden we zelfs voor promotie naar tweede. In de beslissende partij tegen Avelgem liep het evenwel mis.”

Patrick: “We kennen elkaar natuurlijk, maar in die tijd toch vooral vanop afstand. Ik was toen gewoon supporter en ging zowel thuis als op verplaatsing kijken. Zoals wel meer mensen van Deerlijk dat toen deden. Ik blijf erbij dat we toen in Avelgem regelrecht bestolen werden. De nieuw gevormde fusieclub moést blijkbaar promoveren.”

Koen: “Ik ben in 2003 naar Heestert getrokken. Dat was ook het tijdstip dat Kurt Hugelier er trainer werd. We stegen samen naar derde en naar tweede. Intussen beëindigde ik wel mijn spelerscarrière, maar ik maakte alle mooie momenten mee.

Willen jullie naar eerste provinciale?

Koen: “Dat beslissen de spelers. Maar een titel zou wel iets speciaals zijn. Voor een klein dorp als Heestert, dat enorm veel dynamiek bezit, zou dat een unicum zijn. Maar we hebben niet echt de ambitie om een vaste eersteprovincialer te worden.”

Patrick: “Van ons mogen ze promoveren en dat weten ze. De spelers weten wat er in het tussenseizoen bijkomt qua versterking. Alle basisspelers van dit seizoen blijven en er komt aardig wat bij.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.