Heel wat kruisbestuiving in derby tussen Deerlijk en Otegem

Drie keer ex-Otegem bij Deerlijk met v.l.n.r. Benjamin Vandekerckhove, Steven De Marez en Martijn Stragier. (foto MVD)
Redactie KW

Met Deerlijk en Otegem staan zondag twee gewonde dieren tegenover elkaar. Deerlijk, dat met 2 op 15 zijn start miste en Otegem, dat vorig weekend tegen Dottenijs nog verloor nadat het vijf minuten voor tijd nog met 2-0 leidde. Bovendien is er best wat kruisbestuiving tussen beide teams: in het tussenseizoen verkaste Mathieu Heugebaert van Deerlijk naar Otegem, Benjamin Vandekerckhove, Martijn Stragier en Steven De Marez maakten dan weer de omgekeerde beweging.

De in Helkijn woonachtige Mathieu Heugebaert is heel tevreden met zijn keuze voor Otegem. “Ik voel me hier goed”, stelt Heugebaert, die in het dagelijkse leven opvoeder is. “Zondag wordt inderdaad heel speciaal. Het doet altijd raar als je teruggaat naar een club waar je nog gespeeld hebt, ook al vertoefde ik bij Deerlijk maar één seizoen. Ik stel vast dat het wat moeilijk loopt bij Deerlijk. Er zijn veel nieuwe spelers, ze zullen dus tijd nodig hebben om een hecht geheel te smeden.”

De 28-jarige Martijn Stragier ruilde Otegem voor Deerlijk. “Ik kijk uit naar het duel met mijn gewezen ploeg. Ik tel er nog tal van vrienden. Nee, ik ben bij Otegem vertrokken om persoonlijke redenen, niet door het feit dat het met bepaalde mensen niet meer zou klikken. Maar ik woon in Deerlijk en kan nu spelen in mijn eigen gemeente. Ook dat speelde mee om een transfer te overwegen.”

Plezant weerzien

“Momenteel heb ik nog niet echt een basisplaats kunnen afdwingen”, klinkt het nog bij Stragier. “Maar ik sta scherp, het is gewoon wachten op speelkansen. Het zou fijn zijn om tegen Otegem te starten, dat is zeker. Maar we zijn er sowieso op gebrand om een eerste keer te kunnen winnen dit seizoen. Misschien is onze kennis over onze komende opponent wel een voordeel. We kunnen er onze coach op wijzen dat we Bart Syx, toch dé sleutelfiguur bij Otegem, op een of andere manier aan banden zullen moeten leggen.”

Benjamin Vandekerckhove is 26 jaar, hij werd gesolliciteerd door Deerlijkvoorzitter Patrick Allegaert. “Omdat de gesprekken voor een verlengd verblijf bij Otegem op dat ogenblik niet echt vlotten, heb ik de overstap dan maar gewaagd. Tot nu speelde ik bijna alle wedstrijden. Dat valt dus mee, maar de resultaten van onze ploeg vallen dik tegen. Raar eigenlijk, want we spelen best wel goed. Het lijkt alsof de bal niet binnen wil gaan. Maar ik maak mij sterk dat het tij wel zal keren. Tegen Otegem wordt het natuurlijk speciaal. Ik kijk er vooral naar uit om enkele vrienden terug te zien, zoals Michiel Van Troys, Geoffrey Duyck en Glen Vandenbroucke. Ik speel op links in de verdediging en zal dus uitkomen tegen ofwel Bryan Deloof of Jenzy Van Glabeke. Dat zijn twee rappe kerels. Otegem heeft trouwens een goeie ploeg. Ook al wordt het weerzien plezant, toch zullen we proberen om die mannen puntenloos huiswaarts te sturen.”

Goede keuze

Steven De Marez, ook overgekomen van Otegem, behoort niet altijd tot de selectie van de Deerlijkse trainer Duyck en verkoos geen commentaar te leveren.

Mathieu Heugebaert. (foto HDV)
Mathieu Heugebaert. (foto HDV)

“Ik hoop dat we in Deerlijk een steviger prestatie kunnen neerzetten dan vorige zaterdag tegen Dottenijs”, zucht Mathieu Heugebaert. “Ik zou erg gefrustreerd zijn mochten we nu ook op dergelijke manier verliezen tegen mijn gewezen ploeg. Met Otegem heb ik een goeie keuze gemaakt. Het zijn hier leuke mensen, zowel in de ploeg als in het bestuur. Ik ben nu 31 jaar en acht jaar geleden speelde ik al eens voor de Panda’s. Het is een familiale club, waar ik van hou. Dat lag mee aan de basis om terug te keren. Of ik mij aan een pronostiek wil wagen? Wij gaan winnen. En ik zal er enkele vrienden terugzien. Vooral met de doelman en kapitein Jorgen Rogiers heb ik een heel goeie band”, besluit Mathieu Heughebaert. (MVA)

Zondag 6 oktober om 15 uur: Deerlijk – Otegem.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.