Heel slap Mandel United geeft 2-0-voorsprong nog uit handen

Doelman Brecht Laleman kreeg in de laatste twintig minuten nog twee goals binnen. © (Foto VDB)

Wie nog een sprankeltje hoop had op een allerlaatste heerlijke pot competitievoetbal was eraan voor de moeite. Geen van beide ploegen had nog iets te winnen of te verliezen zodat de match uitdraaide op een typische einde seizoensmatch zonder veel pit of vechtlust bij de thuisploeg. Alleen de bezoekers wisten een 2-0 achterstand nog om te buigen tot een verdiend gelijk spel. Al bij al beschamend voor een futloze topploeg dat zeker uit een ander vaatje moet tappen wil het in de eindronde nog een prijsje halen. Het werd 2-2.

Mandel begon heel braafjes en slap aan de wedstrijd wat op de tweede minuut al een kans op leverde voor Olsa Brakel maar Kevin Hebbelinck kwam enkele centimeters tekort om binnen te glijden. Mandel United dat Raes en Mulliez moest missen trok langzaam maar zeker het laken naar zich toe zonder echt dominant te zijn. Op de 18de minuut kon Joos Mackim op hoekschop van Tamsin binnen knikken. Olsa probeerde met heel veel vechtlust de bakens te verzetten maar verder dan een paar afstandsschoten kwam het niet. Op het half uur werd ook nog Bailly gewisseld voor Dhondt maar de wissel zorgde niet voor een ander spelbeeld. Veel middenveldspel zonder gevaar. Er werd gerust bij een 1-0.

Op de 56ste minuut werd ook nog de heroptredende Lorthiois gewisseld voor Daan Debouver. Mandel ging opzoek naar een tweede treffer en die kwam er op de 62ste minuut via Vandamme. De wedstrijd leek gespeeld maar Olsa Brakel gaf zich nog niet verloren. Het vocht voor elke bal en werd hier ook voor beloond op de 69ste minuut met een heerlijke lobbal van invaller Berisha. Even later trof Leroy nog de paal en konden de bezoekers op de 79ste minuut gelijkmaken via Van Den Bossche 2-2. Met nog een klein kwartier voor de boeg drong Mandel United niet echt meer aan zodat beide ploegen leken vrede te nemen met elk een punt.