Heeft na de nationale ploeg nu ook Zulte Waregem een keepersprobleem?

© Sammy Bossut laat er in Het Laatste Nieuws geen twijfel over bestaan wie bij Essevee nummers 1 en 2 zijn. (Foto Belga)
Redactie KW

Komend weekend speelt Zulte Waregem de bekerfinale tegen Sporting Lokeren, maar het is nog onduidelijk wie voor Essevee tussen de palen zal staan.

Sébastien Bruzzese, de tweede goalie bij Zulte Waregem, werkte tot nu toe alle wedstrijden in de bekercampagne af. Zes in totaal, en het zou misschien ook wel logisch zijn dat de doelman in kwestie straks ook de vruchten mag plukken van die arbeid en ook in het Koning Boudewijnstadion de netten schoon probeert te houden.

Sammy Bossut, nummer 1 bij Essevee, houdt in Het Laatste Nieuws vandaag de deur op een kier. “Ik miste dit seizoen nog geen enkele match en ga ervan uit dat ik ook zaterdag speel”, gooit hij de knuppel in het hoenderhok. “Er zijn voor de start van dit bekertoernooi geen afspraken gemaakt. Pas twee uur voor elke wedstrijd maakte Francky Dury bekend wie zou spelen. Het verwondert me dat de coach er nooit iets over gezegd heeft. Eigenlijk had ik liever gehad dat hij dat wél gedaan had.” Bruzzese zelf gaf de krant liever geen interview.

Naar analogie met Rode Duivels

Doelmannen die beiden top zijn en elkaar niet altijd het licht in de ogen gunnen: nieuw is het niet. Nog altijd woedt er een klein brandje tussen Simon Mignolet en Thibaut Courtois, twee goalies van de Rode Duivels. De eerste speelt bij Liverpool de pannen van het dak, de tweede doet hetzelfde bij Atletico Madrid en is ook eerste keuze van bondscoach Marc Wilmots. Maar ook daar wil ‘Big Si’ zich niet zomaar neerleggen bij die invallersrol.

(FJA)