Harry Hollevoet (KM Torhout) wil nu punten pakken tegen leider Sparta Petegem

Harry Hollevoet (links) was tegen KVK Westhoek nog de auteur van een olympisch doelpunt. © VDB
Redactie KW

KM Torhout mag het komend weekend opnemen tegen leider Sparta Petegem. Een ploeg waartegen Harry Hollevoet, tegen Gullegem goed voor een goal en een assist, KM niet kansloos acht.

Zondag volgt de verplaatsing naar leider Sparta Petegem, dat in Torhout op een 2-2-gelijkspel werd gehouden. Bij KM zijn ze om geen stunt verlegen. “Tot nu toe hebben we punten gepakt tegen Petegem en wonnen we tweemaal tegen Rupel Boom, de twee beste ploegen. Petegem is een ploeg die ons ligt. Ik weet niet hoe dat komt, maar met Torhout konden we hen elk jaar al punten afsnoepen. Het is een ploeg die voetbalt en laat voetballen en dat ligt ons beter dan ploegen die heel agressief te werk gaan.”

“Mijn niveau is zeker en vast aan het stijgen”

Intussen groeit de flankspeler naar zijn beste niveau toe met twee doelpunten in evenveel weken en een assist voor Marvin Turcan. “Sinds de wedstrijden tegen Winkel en Westhoek begin ik mijn niveau terug te vinden. Ik speel opnieuw vanop de linkerkant. Als je dat niveau kan omzetten in statistieken is dat leuk. Dan beïnvloed je rechtstreeks het resultaat. Je speelt met vertrouwen en doet zaken waar je anders voor zou passen. Onze coach hamert er ook op dat we blijven proberen. We moeten natuurlijk geen gekke dingen proberen, maar als je niets probeert, is het onmogelijk om wedstrijden te winnen. In twee wedstrijden scoren we vijf doelpunten. Voor een ploeg die onderin staat, is dat op zich niet slecht. Je ziet dat de meeste spelers opnieuw vertrouwen krijgen en hun kans durven te gaan.”

“Ik had wat geluk met mijn olympisch doelpunt”

Zoals een hoekschop rechtstreeks binnen draaien, zoals een week eerder tegen KVK Westhoek. “Daar was wat geluk mee gemoeid. Een corner moet nog altijd goed gegeven zijn, maar de bal rechtstreeks binnen trappen, was ook niet mijn bedoeling”, lacht de Torhoutenaar die net als de rest van de kern vanaf eind deze week samen zit met het bestuur voor de contractbesprekingen. “Ik woon en werk in Torhout. Het is dus niet dat ik per se wil verleggen. Maar je moet nog altijd eerst eens babbelen. De coach rekent zeker op mij en hij zou graag hebben dat ik blijf. Nu moeten we nog eens met het bestuur samenzitten voor het financiële en hoe zij de uitbouw van de ploeg zien. Ik ben bereid om te blijven, als ze voldoen aan de voorwaarden die je wil als voetballer.” (BV)