Harelbeke vernedert Racing Waregem in eigen huis

In de eerste ronde gaf Racing Waregem drie doelpunten voorsprong prijs. Harelbeke knokte zich toen in extremis nog naar een gelijkspel. Dit keer kregen we een totaal ander verhaal met een erg sterk Harelbeke en Racing Waregem dat nooit in het stuk voor kwam.

Harelbeke trok meteen alle registers open en Vanhaecke mikte nipt voorlangs. Vlak daarop was het wel bingo. Descheemaecker verlengde een vrije trap van Claeys en Van De Wouwer verschalkte doelman Deprez. Van De Wouwer besloot ook voorlangs en aan de overkant kopte Zarti een vrije trap van De Blanck naast. Het was echter Harelbeke dat de wet dicteerde en na een knappe aanval over Descheemaecker en Delannoy verdubbelde Vanhaecke de voorsprong. Toen Delannoy zich een weg baande door de Racing verdediging scoorde Vanhaecke opnieuw. Harelbeke zat na een dikke twintig minuten dus op rozen. Na voorbereidend werk van Vlieghe zorgde Vanhaecke dit keer voor de assist op het doelpunt van Descheemaecker.

Tijdens de tweede helft controleerde Harelbeke de match en liet het Racing Waregem vooral achter de bal aanhollen. Oplinus kopt nog een vrije trap van D’Hondt naast. Harelbeke brak er nog enkele keren goed uit, maar Deprez was bij de pinken. Op een inzenden van Vanhaecke zorgde Descheemaecker voor forfaitcijfers. De ingevallen Coeman redde de eer voor een bleek Racing Waregem.

Doelpunten: 5’Van De Wouwer 0-1, 15′ en 23′ Vanhaecke 0-2 en 0-3, 66′ en 79’Descheemaecker 0-4 en 0-5, 79’Coeman 1-5. (IVD)