Harelbeke start competitie met gelijkspel in Lokeren

Gianni Derieuw © VDB

Vanavond werd door Harelbeke de – wegens Croky-cup verplichtingen van Lokeren-Temse – uitgestelde wedstrijd in Daknam afgewerkt met ruim 2500 Lokerense toeschouwers.

In de eerste helft bleef het 0-0 omdat Harelbeke nog voor de rust een terechte strafschop via Vandenbroucke miste. Het had 0-1 moeten staan en dat zou ook verdiend geweest zijn. Vooral in het eerste en laatste kwartier liet Harelbeke zijn kwaliteiten zien.

In de tweede periode kwamen de Ratten achter na een owngoal van De Smedt die een kwartier voor het einde met een kopbal eigen doelman Tieren versloeg. De reactie van Harelbeke mocht er dan weer wel zijn: 12′ voor het einde stelden ze gelijk met een afstandsschot van Soli. Er volgden nog twee kansen voor Noppe en Nfor, die niet werden verzilverd.