Harelbeke speelt gelijk bij Ronse

Timothy Van De Wouwer zorgde voor de 1-1. © Bart

Op de openingsspeeldag in bevordering A is SW Harelbeke, dat aast op promotie, er niet in geslaagd om al meteen een overwinning aan te tekenen. Uit bij Ronse werd het 1-1.

KSK Ronse begon wervelend aan de wedstrijd en dat resulteerde al na acht minuten in de openingstreffer. Harelbeke moest de wet van de sterkste ondergaan tegen een heel sterke thuisploeg. Ronse moest uiteindelijk toch wat gas terugnemen en daarvan profiteerde Harelbeke om zich wat in de wedstrijd te knokken. Even voor het half uur kon Van De Wouwer gelijkmaken. Rust: 1-1.

Na de pauze slaagde Ronse er niet meer in om hetzelfde tempo op te leggen als in de eerste helft en de waardeverhoudingen tussen beide ploegen waren meteen gelijk. Maar scoren zat er na de pauze niet meer in. Een gelijkspel voor Harelbeke, waar de Ratten al bij al blij mee mogen zijn. (CDW)