Harelbeke met het kleinste verschil voorbij RC Gent

Jenci Dejonghe scoorde het enige doelpunt voor RC Harelbeke. © (Foto VDB)
Redactie KW

KRC Harelbeke won zondagmiddag met 1-0 van RC Gent.

Belangrijke en verdiende zege voor een bijzonder strijdlustig Harelbeke. De bezoekers leken meteen de match in handen te nemen maar na enkele minuten nam Harelbeke over. Na appel voor handspel schoot Cremers op de doelman. Een kopbal van Dejonghe werd op de lijn weggewerkt. Ook een tweede poging van Cremers werd door de bezoekende doelman gered. Een hoekschop van Vandenbroucke werd rond het halfuur puik binnengekopt door Dejonghe.

Na de rust bleef Harelbeke veruit de gevaarlijkste ploeg. Geen Harelbekenaar geraakte bij een uitstekende voorzet van Notebaert en even later bij een voorzet van Noppe. Kansen waren er nog voor Vandenheede en Noppe. Bael, die op rechts alle ruimte kreeg, besloot tegen de paal. Een schot van een erg bedrijvige Notebaert werd door Dejonghe over gedevieerd. Een vrije trap van Vandenbroucke ging rakelings naast. Vandenheede kon een voorzet van Cremers net niet binnentikken. Doelman Degrendel bleef attent en pakte gemakkelijke en schot van Ly.

Doelpunt: 29′ Dejonghe 1-0.

Harelbeke: Degrendel, Soenens (54′ Noppe), Dejonghe, Notebaert, Vandenheede (90′ De Smet), Meerschman, Doornaert, Vanneste, Cremers, Vandenbroucke, Demets (87′ Descheemaecker).

(JD – Foto VDB)