Harelbeke laat Westhoek ook na twee speeldagen puntenloos achter

Ernest Nfor pakte zijn doelpuntje mee tegen Westhoek. © (Foto VDB)
Redactie KW

KRC Harelbeke klopte KVK Westhoek met duidelijke 5-2-cijfers.

Westhoek begon sterk en legde het tempo op. Ex-Harelbeke speler Cremers zag zijn gemeten voorzet door Diakho naast getrapt. Dat nam de dribbelvaardige speler niet en bij een vrije trap na fout van Van Damme, trapte hij hoog in het dak van het doel, Tieren had geen verhaal 0-1. Na een fout op Soli werd de vrijshop van Notebaert door Van Damme gedevieerd en na 20′ stonden de bordjes weer in evenwicht. Diezelfde Soli stuurde Notebaert het straatje in, maar die strandde op bezoekend doelman Paepe. Harelbeke werd sterker en had overwicht in het tweede deel van de eerste helft. Dat werd beloond met een doelpunt van Vandenbroucke nadat Nfor Noppe bediende die met een verre assist de linker van Vandenbroucke vond. Knap doelpunt. Notebaert werd even later bediend door diezelfde Noppe en Paepe was weer gevloerd. 3-1. Cremers en Dewilde probeerden wel, maar er werd met die score naar de koffie getrokken.

Westhoek hernam, net als in het begin van de wedstrijd, sterk en werd hiervoor beloond. Op een vrijschop van Cremers, die nu op rechts opereerde, kon Mahieu, quasi ongehinderd binnenkoppen. 2-1, er was wee reen wedstrijd. Tot Nfor zijn klasse nog eens etaleerde. Van buiten de grote rechthoek zag hij doelman Paepe te ver uit zijn doel staan en zijn lob dwarrelde net onder de deklat binnen. 69′ De twee beste spelers van de thuisploeg, Nfor en Noppe vonden elkaar en deze laatste besloot in de verste hoek . Op nog een poging van Tanghe, die net naast besloot, na kon Westhoek geen vuist meer maken.

Integendeel, het was Harelbeke dat nog het dichtst bij een 6de goal kwam via Toye en Vandekerkckhove die elkaar hinderden en zo van dichtbij misten. Een duidelijke strafschopfout op Vandekerckhove werd niet gefloten. Het kon de pret van de thuisploeg niet derven.

KRC Harelbeke: Tieren, Braekeveldt, De Ssmet, Vandenbroucke, Van Damme, Notebaert, Sy, Vancraeyveldt (70′ Toye), Noppe, Soli 65′ Vandekerckhove), Nfor ( 89′ Verlinde).

KVK Westhoek: Paepe, De Deygere, Krilov (45′ Robaeys), Verkindere, Mahieu, Himpe, Diakho, Cremers, Nyoni (45′ Tanghe), Dewilde, Reece (45′ Petitpretz).

Doelpunten: 10′ Cremers 0-1, 20′ Van Damme 1-1, 34′ Vandenbroucke 2-1,35′ Notebaert 3-1, 57′ Mahieu 3-2, 63′ Nfor 4-2 , 69′ Noppe 5-2

(MVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier