Harelbeke klopt Merelbeke ondanks een mindere match

© (Foto VDB)
Redactie KW

Harelbeke klopte Merelbeke met 2-1.

Harelbeke speelde niet meteen zijn beste match maar pakte wel de drie punten. De Ratten begonnen goed aan de partij en hadden het veldoverwicht. Nog in het eerste kwartier devieerde Harinck een voorzet van Vandenheede aan de eerste paal mooi binnen. Degrendel moest zich reppen op een poging van Van Spitael. Na een mooie combinatie bracht Cremers de bal voor doel waar Derieuw net niet kon afronden.

In de tweede helft werd een poging van Van Den Winckel afgeblokt. Merelbeke was duidelijk beter in de wedstrijd maar echte kansen kwamen er niet. Een vrije trap van Soenens ging rakelings naast, een individuele poging van Vandenbroucke hoog over. Merelbeke kwam in het slotkwartier steeds gevaarlijker opzetten. Zwart en Van Laere kregen mogelijkheden, Bultheel miste het overzicht. Aan de overzijde werkte Cremers beheerst een voorzet van Vandenheede af. Na een fout van Van Damme op Van Der Wilt kregen de bezoekers een strafschop, omgezet door Van Den Winckel. Degrendel behoedde zijn ploeg voor de gelijkmaker en Vandenheede miste de 3-1.

Doelpunten: 13′ Harinck 1-0, 83′ Cremers 2-0, 89′ Van Den Winckel 2-1.

Harelbeke: Degrendel, Van Damme (89′ Decostere), De Smet, Soenens, Notebaert, Cremers (85′ Kostyrka), Vandenheede, Noppe, Derieuw, Vandenbroucke, Harinck.

(JD)