Harelbeke in slotfase voorbij Sint-Niklaas

Soenens scoorde twee keer voor Harelbeke. © (Foto VDB)

Harelbeke won zondagmiddag met 2-1 van Sint-Niklaas.

Harelbeke keek op tegen een vroege achterstand. Een schot van Melens werd afgeweerd door Degrendel, maar in de herneming schoot De Bauw van dichtbij raak. Harelbeke begon meteen aan een offensief maar de stormloop kende in de eerste helft geen succes. Twee kopballen van Notebaert, een kansje voor Noppe, een afgeweken bal van Cremers na een individuele actie: het mocht allemaal niet zijn. Ook een schot van Vandenheede en pogingen van Cremers, Betremieux en Noppe geraakten niet voorbij de bezoekende doelman.

Na de rust haalde Betremieux uit en werd een kopbal van De Smet overgetikt. Soenens brak de ban met een rake kopbal op hoekschop van Vandenbroucke. Betremieux was dicht bij de 2-1. De storm ging wat gaan liggen en pas diep in de tweede helft haalde Soenens ferm uit vanop twintig meter en ging zijn schot onhoudbaar binnen.

Doelpunten: 4′ De Bauw 0-1, 49′ en 85′ Soenens 1-1 en 2-1.

Harelbeke: Degrendel, Van Damme, De Smet, Soenens, Notebaert, Cremers (87′ Decostere), Vandenheede (80′ Harinck), Noppe (72′ Kostyrka), Betremieux, Vanneste, Vandenbroucke.