Harelbeke haalt het van Oudenaarde

Axel Harinck scoorde de winning goal (archieffoto). © (Foto VDB)
Redactie KW

Knappe zege van Harelbeke, dat een aantal titularissen miste, maar op karakter en wilskracht een achterstand ophaalde en uiteindelijk een verdiende zege pakte.

Harelbeke begon met een kopbal van Braekeveldt, net over. Kostyrka besloot in het zijnet. Oudenaarde was gevaarlijk via Martens maar Degrendel ontzette in hoekschop. Toen de Harelbeekse verdediging de bal niet weg kreeg schoot Martens in de linkerbenedenhoek droog binnen. Harelbeke leek het wat moeilijk te hebben maar herstelde zich van die opdoffer. Van dichtbij misten Vandenheede en Kostyrka. Heirwegh kwam alleen voor doel maar Degrendel kwam goed uit. Een poging van Noppe werd in hoekschop verwerkt.

De Ratten begonnen fel aan de tweede helft. De bezoekende doelman reageerde alert op een mooie poging van Noppe. Harelbeke was in de tweede helft veruit de gevaarlijkste ploeg en Degrendel kreeg weinig werk. Een mak Oudenaarde schiep geen kansen. Noppe werd foutief gehaakt in het strafschopgebied en Notebaert zette de penalty feilloos om. Bezoeker Heirwegh kreeg even later een tweede gele kaart. Harinck besliste de partij met een klasseflits. Hij nam een voorzet van De Smet ineens op de slof en schoot onhoudbaar binnen. Harelbeke kreeg op de counter nog mogelijkheden om verder uit te lopen.

DOELPUNTEN: 18′ Martens 0-1, 72′ Notebaert (strafschop) 1-1, 80′ Harinck 2-1.

HARELBEKE: Degrendel, Van Damme, De Smet, Mahau (75′ Decleir), Notebaert, Vandenheede (89′ Toye), Noppe, Braekeveldt, Derieuw, Harinck, Kostyrka.

(JD)

Voor meer relevante informatie, zie ook Huis te koop in Oudenaarde

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.