Harelbeke geeft gevleide 2-0-voorsprong in slotfase uit handen

Timothy Van De Wouwer opende de score voor RC Harelbeke tegen Brakel. © VDB

Twee late doelpunten hielden RC Harelbeke op 2-2 tegen Olsa Brakel.

Brakel begon sterk en dwong meerdere kansen af. Het schot van Cremers werd afgeblokt, de kopbal van Haezebroeck belandde op de bovenkant van de lat en Merlier redde met de voet op een poging van Delie. Tegen de gang van het spel in kwam Harelbeke op voorsprong. Romont verstuurde een prima voorzet naar de tweede paal waar Lebsir kon afleggen en Van De Wouwer de score kon openen. Even later devieerde Lebsir een voorzet vanaf de flank over.

Aan de overzijde bleef Brakel met de kansen morsen. Moreels en Delie zorgden meermaals voor dreiging, maar hun vizier stond duidelijk verkeerd afgesteld. Eerst kopte Delie een voorzet van Moreels voorlangs en op slag van rust trapte Moreels op de benen van Merlier. Delie miste in de herneming de gelijkmaker. Harelbeke leidde aan de rust dan ook gevleid met 1-0.

Na de pauze opende Brakel met een kopbal van Haezebroeck op de paal. Harelbeke reageerde en toonde zich uiterst efficiënt. Maleon profiteerde van balverlies van de bezoekers en tekende in twee tijden voor 2-0. Brakel moest even bekomen. Op een hoekschop van Vanneste kopte de vrijstaande Maleon naast. Een kwartier voor tijd waren de bezoekers er opnieuw. Een aanval uit het boekje over de rechterflank werd door Delie onbegrijpelijk naast gekopt. De tijd tikte in het voordeel van Harelbeke, maar het venijn zat in de staart. Eén minuut voor tijd wipte bezoeker Leroy de bal over de Harelbeekse defensie en Achahbar vond met een lage voorzet de vrijstaande De Lange, die de aansluitingstreffer binnentikte. In blessuretijd werd het ook nog 2-2. Makonga kopte de gelijkmaker overhoeks binnen.

Een domper op de Harelbeekse feestvreugde.