Harelbeke en Ronse delen de punten

Archief: Besart Selmani (KRC Harelbeke) VDB / BART VANDENBROUCKE © VDB VDB

Op de vijfde speeldag pakte KRC Harelbeke zijn eerste punt buitenshuis door 0-0 gelijk te spelen op het veld van SK Ronse.

In het eerste kwart van de wedstrijd waren de bezoekers heer en meester, maar de kansen waren schaars. Toch kwam de eerste opwinding er al na 5′ wanneer Vlieghe onderuit werd gelopen in de grote rechthoek en Harelbeke tevergeefs een strafschop claimde. Pas na 20′ kon Ronse het evenwicht herstellen. Dreiging bleef uit tot de vrijstaande Yakassongo een uitstekende kans voor Ronse onbesuisd naast kopte.

Dominanter voetbal

Aan het begin van de tweede helft waren de Ratten dicht bij de openingstreffer, maar de bezoekende poging strandde op de paal. Harelbeke ging dominanter voetballen, maar noemenswaardig doelgevaar bleef uit waardoor de wedstrijd langzaam maar zeker naar het einde kabbelde.

Thuisspeler Daoud probeerde de bakens nog te verzetten. Hij kapte zich vrij, maar zijn schot miste precisie. Ook Van Wingen probeerde het nog met een botsende trap vanaf afstand. Deze keer duwde Degrendel de bal in hoekschop. Net op het moment dat iedereen zich al verzoende met een puntendeling prikte Harelbeke nog een laatste keer.

Twee kansen in slotminuut

Tot tweemaal toe kregen de Ratten in de slotminuut een dot van een kans. Eerst draaide Selmani zich goed vrij tussen twee tegenstanders en pakte hij uit met een schot, dat door doelman Baas werd weggeduwd. Vandenheede zette de rebound uitstekend op doel, maar een ultieme kattensprong van Baas verhinderde dat Harelbeke met de drie punten zou gaan lopen en dus bleef het 0-0.