Harelbeke dient Westhoek een zware nederlaag toe

© VDB
Redactie KW

De wedstrijd tussen de twee West-Vlaamse ploegen draaide uit op een grote ontgoocheling voor Westhoek. Harelbeke scoorde vier keer, maar kon zeker nog enkele doelpunten meer gemaakt hebben.

De wedstrijd begon met twee doelrijpe kansen voor de bezoekers. In de 9de minuut zette Cremers op rechts een individuele actie op, draaide naar binnen en zijn schot was onhoudbaar voor doelman Olievier. De grensrechter had echter afgevlagd voor voorafgaand buitenspel.

Vier minuten later ontsnapte de thuisploeg opnieuw aan een doelpunt. Na een vrijschop kopte Notebaert schitterend naar doel, doelman Olievier was geklopt, maar Mahieu kon de bal voor de lijn nog wegwerken. Op het kwartier leek de thuisploeg dan op voorsprong te komen. Na hoekschop kwam de bal bij Sahuke Mandi die van dichtbij binnentrapte, maar het feest ging niet door want ook dat doelpunt werd afgekeurd voor buitenspel.

De thuisploeg kende dan een vrij goede periode. Het begon met een fout op Sahuke Mandi, Demets nam de vrijschop en doelman Degrendel werkte met behoorlijk wat moeite de bal in hoekschop. Nadien had RC Harelbeke geen vijf minuten nodig om de wedstrijd te beslissen. Na de derde hoekschop op rij trapte Vandenbroucke de bal bij Notebaert die onhoudbaar binnenkopte. Kort daarop werd knullig verdedigd door de thuisploeg, Noppe was vlugger bij de bal en via Da Silva scoorde Harelbeke het tweede bezoekende doelpunt.

Na de rust voerde coach Devos twee vervangingen door. Robaeys kwam in de ploeg en Sucaet maakte zijn wederoptreden. Westhoek leek wat meer vat op de wedstrijd te krijgen en Harelbeke kende geluk dat een voorzet van Sahuke Mandi niet door Vanneste in eigen doel werd gewerkt. Op het uur beslisten de bezoekers de wedstrijd met twee doelpunten kort na elkaar. Betremieux ging door op snelheid, trapte hard op doel en Olievier raakte de bal ongelukkig, wat het derde bezoekende doelpunt opleverde.

Bij de thuisploeg ging het van kwaad naar erger en kort na het uur trapte Cremers het vierde bezoekende doelpunt door de benen van doelman Olievier binnen. Het kon nog erger geweest zijn voor Westhoek, maar een hard schot van Notebaert ging nipt naast en Betremieux trapte de bal nog eens via de handen van Olievier op de deklat. De thuisploeg kon daar één vrije trap van Demets tegenoverstellen, maar de bal belandde recht in de handen van doelman Degrendel. Westhoek speelde een erbarmelijke wedstrijd en Harelbeke ging verdiend met de drie punten naar huis.

(EG)

Doelpunten: 35′ Notebaert (0-1), 39′ Jansen Da Silva (0-2 owngoal), 59′ Betremieux (0-3) en 65′ Cremers (0-4).

KVK Westhoek: Olievier, Jansen Da Silva, Mahieu, Vandermarliere, Petitpretz, Gantois (46′ Robaeys), Demets, De Sousa Ferreira (57′ Kirilov), Himpe (46′ Sucaet), Serpieters en Sahuke Mandi.

RC Harelbeke: Degrendel, Van Damme, De Smet, Notebaert, Cremers (71′ Harinck), Vandenheede, Noppe (84′ Braekeveldt), Derieuw (15′ Soenens), Vanneste, Vandenbroucke en Betremieux.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten