https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Hans Vanaken dankt bondscoach met goal en assist: “Ik hoop dat ik punten gescoord heb”

Hans Vanaken wordt gefeliciteerd nadat hij de gelijkmaker mooi binnenkopte. © BELGA
Bron: Belga

Hans Vanaken kreeg tegen Estland voor de zesde keer een basisplaats bij de Rode Duivels en bedankte met een uitstekende partij, afgekruid met een doelpunt en een assist. Hij leverde dus een belangrijke bijdrage aan de 2-5 zege.

“Ik wist dat Youri (Tielemans, red.) door zijn enkelblessure niet kon spelen en dan weet je dat er een plaatsje vrij komt. Ik ben heel blij met deze kans en dat ik me nog eens kon laten zien. Ik probeer de bondscoach altijd te tonen dat ik klaar ben om te spelen. Ik hoop dan ook dat ik vandaag punten gescoord heb.”

Een te korte inspeelpass op Vanaken van Alexis Saelemaekers leidde evenwel na twee minuten de eerste tegentreffer in. “Alexis krijgt bal op rechts, ik sta in het midden. Hij geeft die bal lateraal. Voor mij was het gokken en die man zat ertussen en kon richting doel lopen, waarna hij mooi scoort. Het was beter geweest als Alexis die bal niet in één tijd naar mij had proberen te spelen. Zo komen we 1-0 achter, maar de reactie nadien was wel heel goed. Het is leuk voetballen in een ploeg met zo’n kwaliteiten. Als Hazard en Lukaku in je buurt staan, loopt het spel makkelijker en sneller.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.