Hanne Mylle krijgt kansen bij FC Fémina WS Woluwe aan in de Scooore Super League

Hanne Mylle studeert geneeskunde in Leuven en kwam zo bij FC Fémina WS Woluwe terecht. (GF)
Redactie KW

In de Scooore Super League, de hoogste reeks van het damesvoetbal, stond zondag laatst een pittige Brusselse derby op het programma tussen FC Fémina WS Woluwe en Anderlecht. Eén van de speelsters op het veld bij de thuisploeg was de Zonnebeekse Hanne Mylle (22).

“Het is echt een droom die uitkomt om te mogen aantreden in de Super league. Het is mijn eerste jaar bij Woluwe en ik mocht al invallen in de wedstrijd tegen Gent en nu vorige week tegen Anderlecht. Dat is werkelijk top, want de helft van de spelers van Anderlecht spelen in de nationale ploeg”, begint Hanne haar verhaal. “Het gaat eigenlijk allemaal heel snel. Drie à vier jaar geleden werd ik met Zonnebeke kampioen in tweede provinciale en nu mag ik aantreden in de hoogte klasse van het damesvoetbal met sterren als Tessa Wullaert.”

Hanne trok voor het eerst de voetbalschoenen aan toe ze in het eerste leerjaar zat en sloot zich aan bij SC Zonnebeke. Eerst voetbalde ze mee met de jongens, maar toen de club een damesploeg opstartte, was Hanne er als een van de eersten bij. “Ik speelde meestal in de spits, wat nu bij Woluwe nog steeds het geval is. Ik was snel en pikte regelmatig een doelpunt mee. Het was echt een mooie prettige tijd.”

“Drie à vier jaar geleden speelde ik nog met SC Zonnebeke in tweede provinciale”

Na jaren het goede weer te hebben gemaakt in haar geboortedorp zocht ze andere oorden op en ging aan de slag bij Harelbeke. “Mijn overstap naar Woluwe kwam er eigenlijk om praktische redenen. Ik zit in mijn vierde jaar geneeskunde in KU Leuven en daardoor miste ik in Harelbeke het gros van de trainingen. Enkele vriendinnen drongen aan om bij Woluwe aan de slag te gaan. Dit is slechts op een boogscheut van Leuven en daar kan ik volop trainen. Spelen in de Super League eist natuurlijk wel voldoende training. Zo trainen we driemaal per week en de oefensessies duren een kleine twee uur. Dan volgt in het weekend nog een wedstrijd. Voor het ogenblik valt dit allemaal nog te combineren met mijn studies geneeskunde, maar het vergt wel wat planning. Het was eigenlijk de bedoeling dat ik in de tweede ploeg zou spelen, maar omdat de competitie door corona daar nu stil ligt, krijg ik de kans in de Super League. Die kans wil ik met beide handen grijpen. Toen ik begon te voetballen, wilde ik al de beste zijn en mijn ambitie is nu om te evolueren tot een volwaardige speelster van de eerste klasse.”

Sportieve zussen

Hanne verblijft in Leuven bij haar zus Ine (23). De dochters van Bruno Mylle en Mieke Hochepied scheren op sportief gebied hoge toppen. Zus Ine was immers al tweemaal sportvrouw van het jaar in Zonnebeke. Momenteel doctoreert ze aan de KU Leuven in de LO en bewegingswetenschappen. Haar specialiteit is atletiek en bij het hinkstapspringen behoort ze tot de Belgische top. Momenteel liggen alle atletiekcompetities stil, maar ze blijft toch trainen. Beide zussen kunnen het goed met elkaar vinden en hebben het goed samen. “Soms zijn er wel eens discussies, maar we kunnen elkaar moeilijk missen en we stimuleren elkaar om elk in zijn discipline er voluit voor te gaan en beter te worden”, besluit Hanne. (NVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier