Haalt KV Kortrijk alsnog PO1?

Foto Bart © VDB
Christof Decraene

Dat is de vraag die op de lippen van elke KVK-fan ligt. Kortrijk heeft op de slotspeeldag zijn lot niet meer in eigen handen, maar een vierde deelname aan play-off 1 is ook niet helemaal onmogelijk. Wij polsten bij de trainer, een diehardfan en een bekende Kortrijksupporter.

Coach Glen De Boeck

“Het is jammer dat we het niet meer in eigen handen hebben”, baalde Glen De Boeck na de partij in het Jan Breydelstadion. “Ook indien we die penalty in de slotminuut hadden gekregen en alsnog een punt uit de brand sleepten, had dat niet veel aan de situatie veranderd. Ik blijf erbij dat drie op zes in principe voldoende zou moeten zijn, dus moeten we er nu alles aan doen om Charleroi te kloppen.” Het was ook met het oog op de komst van Charleroi dat De Boeck zijn topschutter, Teddy Chevalier, op de bank hield.

“Teddy stond op vier gele kaarten en met een licht ontvlambare speler als hij weet je nooit. In de thuiswedstrijd van volgende week kan een scherpe Chevalier zeker een meerwaarde betekenen.” Op Brugge voerde de Kortrijkse coach heel wat (noodgedwongen) wijzigingen door. Voor de partij van zondag liet hij niet in zijn kaarten kijken. “Ik ben heel tevreden over de doorgevoerde wijzigingen, maar als ik volgende week iedereen recupereer, zullen we het misschien weer op een andere manier aanpakken.”

Supporter Franky Geldhof

“Het geloof is er nog”, aldus diehardfan Franky Geldhof (49). “Ik zie KVK thuis zeker winnen tegen Charleroi. Hopelijk doen Oostende en Anderlecht ook wat ze moeten doen tegen Standard en Antwerp. Beide ploegen zijn in goeden doen, dus we mogen nog altijd dromen van die zesde plaats en een ticket voor play-off 1. De nederlaag tegen Zulte Waregem blijft wel jammer. Winnen we die match, dan was het verlies in Brugge nooit een probleem. De boeren die ons uit PO1 houden, stel je maar eens voor.”

Foto KDS
Foto KDS

“De ontgoocheling zou groot zijn, maar ik ben sowieso al fier op de straffe comeback van de ploeg. Daar speelt de trainersstaf een grote rol in. Niet alleen Glen De Boeck, maar ook Lorenzo Saelens en Wouter Vrancken leveren uitstekend werk bij de club. De West-Vlaamse mentaliteit is helemaal terug en de groep hangt heel goed samen. Dat is een grote pluim op hun hoed. Laat ons hopen dat we zondag een mooie apotheose krijgen. Als supporter ben ik klaar voor een goed feestje.”

Bekende fan Ignace Crombé

“Voetbal is zo onvoorspelbaar dat het zondag alle kanten op kan. Thuis winnen tegen Charleroi is zeker haalbaar en dan hangt het af van Anderlecht en Oostende. Paars-wit wil de kloof op Brugge niet groter laten worden en zal er 200 procent voor gaan. Oostende is iets anders. De kustploeg speelde vorige week schitterend tegen AA Gent, maar heeft niets meer te winnen. Hopelijk speelt het eergevoel een rol tegen Standard. Als KVK-supporter rekenen we zondag vooral op Teddy Chevalier voor de doelpunten. Hij wordt op handen gedragen door de fans. Ik ben heel blij dat hij een nieuw contract tekende bij de club.”

Foto MVD
Foto MVD

“Verder heb ik veel respect voor Thomas Kaminski. Vorig seizoen had ik mijn twijfels over zijn kwaliteiten, maar dit seizoen staat hij er helemaal. De media omschrijven hem als de beste doelman in eerste klasse. En terecht. Hij pakte al veel punten voor de Veekaa. Hopelijk is hij zondag ook in topvorm en kan hij ons met enkele supersaves aan het laatste PO1-ticket helpen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.