Haalt Cercle Brugge een nieuwe spits bij KRC Genk ?

Redactie KW

Tot en met donderdag, traint Albian Muzaqi mee met Cercle Brugge. De 20-jarige spits ligt tot 2017 onder contract bij KRC Genk. Een uitleenbeurt aan Cercle vanaf januari behoort tot de mogelijkheden.


© Foto krcgenk.be

Muzaqi begon als voetballer bij GRC Groningen. Van 2004 tot 2007 speelde hij bij de jeugd van FC Groningen, waarna PSV Eindhoven hem aantrok. In het seizoen 20012-2013 werd hij er topschutter van de A1 met vijftien doelpunten, onder leiding van Philip Cocu. Doordat zijn contract bij PSV afliep kon hij transfervrij vertrekken en koos hij in de zomer van 2013 voor vier seizoenen voor KRC Genk. Daar kreeg hij echter nog maar weinig speelminuten.

“We volgen de grote, technisch sterke centrumspits al een tijdje, een huur behoort tot de mogelijkheden. Hij zou een extra aanvulling kunnen zijn, naast de versterkingen die we willen halen”, zegt technisch directeur Sven Jaecques van Cercle Brugge.

Albian Muzaqi zijn oudere broer, Bajram Muzaqi, speelde ook voor de jeugd van PSV. Momenteel is hij bij het Duitse Hannover 96 actief.

(ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.