Haaland en Hazard smeren Club pijnlijke 0-3-nederlaag aan

Borussia Dortmund smeerde Club Brugge een ferme thuisnederlaag aan. Defensieve foutjes in combinatie met Duitse koelbloedigheid zorgden al snel voor een 0-3 achterstand. De openingsgoal was van Belgische makelij via Thorgan Hazard. Het fenomeen Haaland voegde er nog twee treffers aan toe. Een eenvoudige zege voor Dortmund dat nooit het gaspedaal hoefde in te drukken.

© belga

Ondanks de wanprestatie tegen Mechelen afgelopen weekend koos Clement op één wijziging na voor dezelfde elf. Enkel De Ketelaere moest plaats ruimen voor Lang. Deli was twijfelachtig vanwege een onduidelijke coronatest maar kwam uiteindelijk toch aan de aftrap. Bij de Borussen stonden de drie Belgen aan de aftrap: Hazard, ex-Bruggeling Meunier en kapitein Witsel. Het Noorse wonderkind Haaland was twijfelachtig met last aan de knie maar hij verscheen toch aan de aftrap. Verrassing wel bij Dortmund: wegens de vele blessures op defensief vlak stond Witsel centraal achterin.

Dodelijk efficiënte bezoekers

Van bij de start monopoliseerde Dortmund het balbezit maar de eerste speldenprikjes kwamen wel van de thuisploeg. Na vijf minuten kon Lang vrij uithalen maar hij knalde op een tegenstrever, wat later kon Mata zijn kopbal niet kadreren. Dortmund had aanvallend nog niks klaar gemaakt maar scoorde wel bij hun eerste halve poging. Mignolet zag er niet zuiver uit bij het ontzetten van een voorzet en Thorgan Hazard kon de afvallende bal via Mignolet in doel trappen. Duitse efficiëntie met een Belgisch tintje. Vier minuten later mochten de boeken al dicht toen de bal niet weg raakte op een hoekschop. Haaland deed zijn naam van goaltjesdief alle eer aan. Nochtans een bemoedigende start van Club maar wel twee goals in het krijt.

0-3 aan de rust

Brugge bleef kinderlijk verdedigen. Diatta dekte verkeerd af toen Meunier in de diepte werd gestuurd, die gaf een simpele pas opzij en Haaland bracht de 0-3 op het bord. 0-3 na een half uur spelen zonder dat Dortmund ook maar even doorduwde. Dan kan je als thuisploeg enkel maar hopen dat Haaland zijn mindere knie begint op te spelen of dat de Duitsers met hun hoofd al bij de topper van zaterdagavond tegen Bayern Munchen zitten.

Wankele defensie

Na een vier op zes begon Club Brugge al te dromen van overwinteren in de Champions League. Met voorzichtig optimisme werd dan ook uitgekeken naar de komst van Dortmund maar dat plaatste Club al snel terug met de voetjes op de grond.

Al weken aan een stuk stapelt Club de defensieve foutjes op en slikt het veel te gemakkelijk goals. Doelman Mignolet is de laatste weken zijn aura van onoverwinnelijkheid kwijt.

Haaland en Hazard smeren Club pijnlijke 0-3-nederlaag aan
© belga

Deli en Kossounou zorgen geregeld voor een verhoogde hartslag bij Clement. Enkel Mata bewijst wekelijks zijn meerwaarde voor het team.

Zwakke tweede helft

De tweede helft was een maat voor niks. Dortmund had niet onmiddellijk zin om nog extra veel energie te verspillen, de drie punten waren natuurlijk al lang binnen. Club Brugge probeerde wel maar was ook beducht om te veel ruimte in de rug te laten en zo op eigen veld helemaal vernederd te worden.

Clement gaf nog wat speelgelegenheid aan Balanta en Schrijvers. Vormer en een bleke Vanaken gingen vroegtijdig naar de kant. Dit weekend trekt Club Brugge naar de buren van Oostende. Club kon nog geen enkele wedstrijd winnen na een Europese midweekmatch, Oostende ruikt alvast haar kansen. (JT)

Opstelling Club Brugge: Mignolet, Sobol, Deli, Kossounou, Mata, Diatta, Rits, Vormer (71′ Balanta), Vanaken (85′ Schrijvers), Lang (76′ De Ketelaere), Dennis (85′ Krmencik).

Opstelling Dortmund: Bürki, Meunier (84′ Morey), Akanji, Witsel, Guerreiro, Delaney (72′ Bellingham), Dahoud, Reyna (77′ Passlack), Brandt (72′ Reus), Hazard, Haaland (84′ Reinier).

Gele kaarten: /

Rode kaarten: /

Doelpunten: 14′ 0-1 Hazard, 18′ 0-2 Haaland, 32′ 0-3 Haaland.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.