Gullegem verliest van Westhoek

Misiatu wil graag scoren maar vier Gullegemse verdedigers is net ietsje te veel. © (Foto VDB)

FC Gullegem heeft zijn laatste thuiswedstrijd niet winnend kunnen afsluiten. In een West-Vlaams onderonsje met Westhoek moest het met 2-3 de duimen leggen. Voor Gullegem heeft de nederlaag geen gevolgen. Wel voor de Ieperlingen die zich nu gered weten.

Westhoek begon het best aan de wedstrijd, mocht via Vandermarliere al vroeg juichen. De thuisploeg moest even slikken, kreeg halfweg de eerste helft een tweede opdoffer te verwerken. Met een 0-2 achterstand zette trainer Allan Deschodt tijdens de rust even orde op zaken. De tweede helft was nog geen kwartier ver toen Robbe Dekiere de aansluitingstreffer scoorde. De thuisploeg was gelanceerd. Elf minuten later scoorde Hugelier de gelijkmaker. Gullegem wilde meer, maar werd in de slotminuten koud gepakt. Na een foutieve ingreep van Sampers, zette bezoekende kapitein Karel Ternier de strafschop feilloos om.

(AV)

DOELPUNTEN: 3′ Vandermarliere 0-1, 23′ Sahuke Mandi 0-2, 56′ Dekiere 1-2, 67′ Hugelier 2-2, 84′ Ternier (strafschop) 2-3.

GULLEGEM: Ampe, Monteyne, Van Poucke, Coetsier, Hugelier, Decoster (68′ Zmimer), Vanleynseele (68′ Vandekerckhove)Gheeraert (88′ Blondeel), Dekiere, Van De Wiele, Sampers.

WESTHOEK: Embrechts, Vangheluwe, Vandermarliere (89′ Winter), Misiatu, Kinyamba, Gantois (77′ Loisel), Sucaet, Petitpretz, De Loof (88′ El Hahhi), Ternier, Sahuke.